Don't Hit Mama

Danstheater Don’t Hit Mama wordt artistiek geleid door theatermaker Nita Liem en schrijver en dramaturg Bart Deuss. Ze halen inspiratie uit de club dans en uit Amerika en Afrika. De sociale dansvormen
uit die werelddelen zijn de basis voor alle urban
dansstijlen van nu. Met dansers en makers uit binnen- en buitenland maakt Don’t Hit Mama danstheater dat het publiek direct raakt. Afgelopen jaren werkte de groep in verschillende steden in Nederland en in Zuid Afrika, New York, Washington en Senegal.

Don't Hit Mama

"We hoorden de uitdrukking Don’t Hit Mama voor het eerst in Zuid Afrika, van collega Moeketsi Koena, als dansers te lomp waren tijdens hun vloerwerk. ‘Mama hit’s you back!’ dreigde Koena. Voor ons betekent de term respect voor de bron; de grond waarop je beweegt; de voeding van waaruit je danst en maakt." 

Poppin Java Don't Hit Mama
Review - 23 feb 2015

Dansgezelschap Don´t Hit Mama presenteerde 19 februari de nieuwe dansvoorstelling Poppin’ Java in het Frascati theater te Amsterdam. Hiphop, sociale dansvormen en traditionele dansstijlen zijn sleutelwoorden.

Poppin' Java van Don't Hit Mama
Nieuws - 18 feb 2015

Woensdag 18 februari gaat de nieuwe dansvoorstelling Poppin' Java van Don't Hit Mama in première in het Frascati Theater in Amsterdam. Poppin’ Java is een ontmoeting tussen Hip Hop en de eeuwenoude Javaanse hofdans.

Nieuws - 11 jul 2014

Altijd al meer willen weten over het leven van een professionele danseres? Dit is je kans! Dans Magazine spreekt voor haar driedelige online dansvideoserie als eerste met Junadry Leocaria.

Nieuws - 30 apr 2014

Van 15 tot en met 18 mei draait in jeugdtheater de Krakeling in Amsterdam alles om dansvoorstellingen voor jongeren en kinderen. Tijdens het Laten we dansen festival zijn er optredens van onder andere de KISS moves, Don’t Hit Mama en Danstheater AYA. Ook is er een speciaal voorprogramma: Het rad van avontuur.

Review - 9 apr 2014

Dans wordt meestal geuit op twee manieren: choreografie of improvisatie, ook wel freestyle genoemd. De een zie je in het theater en de ander in een underground battle. Maar urban dansgezelschap Don’t Hit Mama heeft een wijze gevonden om freestyle in showvorm te gieten.

Nieuws - 27 feb 2014

Op 28 maart vindt Don’t Hit Mama’s dansvoorstelling Laten We Dansen plaats, in Schouwburg Kunstmin, Dordrecht. Voor deze show zoekt het dansgezelschap jonge dansers en houdt hiervoor een auditie op 3 maart.

Nieuws - 25 feb 2014

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart toont Podium Mozaïek in één weekend twee dansvoorstellingen over het thema vaderschap. Giulio D’Anna legt in Parkin’son zijn relatie met zijn vader, in verleden, heden en toekomst voor ons bloot. In Father Father buigen vier internationaal befaamde B-boys en een veelzijdige percussionist zich over de betekenis van de vaderfiguur in hun leven, of die nu aanwezig of afwezig is.

Nieuws - 17 feb 2014

Donderdag 3 april gaat In My Pocket: Show me what you got in première in Frascati in Amsterdam. Bij dit clubevent van Don’t Hit Mama danst iedereen mee en vervagen de grenzen tussen de dansers en het publiek. Oprechte energie en ontmoeting zijn onmisbare ingrediënten voor elk club event, dus ook voor In My Pocket. 

Nieuws - 27 dec 2013

Choreograaf Lloyd Marengo (Don’t Hit Mama) is van 17 januari tot en met 16 mei 2014 terug in de Nederlandse theaters met zijn dansvoorstelling Father Father.

Nieuws - 29 nov 2013

Met meer dan 150 talentvolle jongeren - waaronder dansers van dansgezelschap Don’t hit mama - presenteert Het Koninklijk Concertgebouw op dinsdag 3 en woensdag 4 december de finale van het jubileumjaar 2013. Dit participatieproject, genaamd West Side Story, is het grootste project ooit in de geschiedenis van Het Concertgebouw.

Pagina's

Abonneren op Don't Hit Mama