Grande finale met West Side Story

Bezoek op 3 of 4 december de finale West Side Story in Het Concertgebouw.Met meer dan 150 talentvolle jongeren - waaronder dansers van dansgezelschap Don’t hit mama - presenteert Het Koninklijk Concertgebouw op dinsdag 3 en woensdag 4 december de finale van het jubileumjaar 2013. Dit participatieproject, genaamd West Side Story, is het grootste project ooit in de geschiedenis van Het Concertgebouw.

Jonge talenten

De mix van achtergronden en de betrokkenheid in alle disciplines bij dit project is zacht gezegd veelbelovend. Zo bestaat de cast uit onder meer de winnares van het Prinses Christina Concours als een leerkracht van een basisschool, komen de dansers van amateurdansgezelschap Don’t hit mama en zijn de musici amateurs en conservatoriumstudenten die samenwerken met orkestleden van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Leerlingen van het ROC Mondriaan verzorgen de kostuums en die van het ROC Amsterdam de grime.

Hiermee bestaat het participatieproject West Side Story uit:

  • 31 zangers
  • 9 dansers
  • 38 musici
  • 59 kostuummakers
  • 3 productieassistenten
  • 10 grimeurs

Kijk voor meer informatie over West Side Story op de website van Het Concertgebouw, of bestel meteen kaartjes.

Professioneel team

Voor de afsluiting van het jubileumjaar heeft Het Concertgebouw met de West Side Story gekozen voor een project waarbij de toekomst centraal staat door jong talent de kans te geven met intensieve begeleiding het beste uit zichzelf te halen. Het traject is begin dit jaar gestart en bestond uit online en live audities, wekelijks repetities en een Summer Academy. Regisseur Javier López Piñón, dirigent Matthew Rowe, zangcoach Alexander Oliver, choreografe Honey Eavis, modeontwerper Michael Barnaart van Bergen en het Nederlands Philharmonisch Orkest als muzikale partner hebben de jonge talenten het gehele jaar begeleid.