Reportages

In de reportages vind je de meest uiteenlopende verhalen over dans: internationaal nieuws, danstips, zelf dansen, lifestyle en nog veel meer.

Oudere danseres

Ook oudere dansers kunnen succesvol zijn, zo blijkt. Na bijna 30 jaar op Broadway te hebben gestaan, werd ze gecast voor een nieuwe rol. De hoofdrol!

Dansles

Je denkt er waarschijnlijk niet over na, maar iemand spiegelen of bewegingen anticiperen gaat eigenlijk bijna automatisch. Hoe kan dit je helpen?

Dansfilms

Dansers en choreografen hebben vaak een bijzonder verhaal. Deze vijf documentaires geven een exclusief kijkje achter de schermen.

Redouan Ait Chitt

Dit jaar kiest het dansfestival voor een unieke vorm: een on- als offline event om het beste van twee werelden samen te brengen.

Tahnee Masela freelance danseres

Wil je weten hoe je aan klussen komt als freelance danser? Tahnee geeft 3 tips die je een eind op weg kunnen helpen.

Sandra Rivera

Professionele dansers zijn zich vanaf het begin al bewust van de houdbaarheidsdatum van hun carrière. Sandra trekt zich daar echter niks van aan.

Gus Solomons

Gus is nog steeds actief als freelance danser, ondanks operaties aan zijn knie, heup en rug. ''Ik vind het nog steeds heerlijk om op te treden.''

In The Heights

In The Heights is een zomerse en energieke film vol met muziek en dans. Rapmuziek, salsa en merengue zijn daarbij de muzikale hoofdingrediënten.

Indiase dans

Tekst Astrid van Leeuwen

Dit artikel is eerder verschenen in Dans Magazine nr. 4 2018. 

Professionele dansers zijn zich vanaf het begin al bewust van de houdbaarheidsdatum van hun carrière, maar niet iedereen trekt zich daar iets van aan.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages