Poppin' Java van Don't Hit Mama

Poppin' Java van Don't Hit Mama in première

Woensdag 18 februari gaat de nieuwe dansvoorstelling Poppin' Java van Don't Hit Mama in première in het Frascati Theater in Amsterdam. Poppin’ Java is een ontmoeting tussen Hip Hop en de eeuwenoude Javaanse hofdans. Twee verschillende dansstijlen die meer overeenkomsten met elkaar vertonen dan men zou verwachten. Een ontmoeting tussen twee jonge dansers - opgegroeid in Nederland maar verbonden met de verhalen van hun voorouders - en twee oudere danseressen met roots in Indonesië en nieuwsgierig naar hun Aziatische erfenis.

Dansvoorstelling Poppin’ Java

Nita Liem, artistiek leider van Don’t Hit Mama, werkt al jarenlang samen met Sonja Bloem, een specialist in Javaanse hofdans. Samen hebben ze één missie: generaties bij elkaar brengen, oude verhalen nieuw maken, Java met Nederland verbinden en alles dat uit elkaar dreigt te vallen verbinden door de kracht van dans. Met die missie staan ze in Poppin' Java op toneel, samen met twee theatrale, talentvolle hiphop dansers: Rajiv Bhagwanbali en Herrold Anakotta. Twee mannen tegenover twee vrouwen. Jong tegen oud. Pijl en boog tegenover keiharde hits. Poppin' Java gaat over vriendschap, loyaliteit, verraad en lotsbestemming.

Ga naar de website van Don’t Hit Mama voor de speellijst.

Danstheater Don’t Hit Mama

Danstheater Don’t Hit Mama wordt artistiek geleid door theatermaker Nita Liem en schrijver en dramaturg Bart Deuss. Ze halen inspiratie uit de club dans en uit Amerika en Afrika. De sociale dansvormen uit die werelddelen zijn de basis voor alle urban dansstijlen van nu. Met dansers en makers uit binnen- en buitenland maakt Don’t Hit Mama danstheater dat het publiek direct raakt. Afgelopen jaren werkte de groep in verschillende steden in Nederland en in Zuid Afrika, New York, Washington en Senegal.