Reviews

Hier vind je recensies van alle dansvoorstellingen in de theaters. Van ballet, moderne dans en jazz, tot musical, hiphop en… circus.

Vica Kolbeek

Na de première op woensdag 12 oktober, blijkt dat zelfs 41 jaar na de eerste première van The Sleeping Beauty in Nederland dit ballet nog altijd verwachtingen weet te overtreffen. Wat kun je verwachten van deze voorstelling?

Redactie

Het muzikale kwartet, Beytelmann’s Group, speelde meeslepende tango´s, opzwepende jazz en sprankelende nieuwe composities.

Joanna Fox

Het Nationale Ballet bestaat 60 jaar en opent haar feestelijke jubileumseizoen met TOER.

Blasphemy Rhapsody review
Roos Stuurman

Blasphemy Rhapsody van ICK gaat over het omarmen van veranderlijkheid en onzekerheid: passende thema's in het kader van de pandemie.

Roos Stuurman

Een bijzondere Virtual Reality ervaring over eenzaamheid en verbinding. Dans Magazine ging zondag 20 juni langs om een kijkje te nemen.

Clou Dance Company
Redactie

Door: Wendy van Groeninge

Hannah Zwaans en Margot Kerstens zijn in 2018 afgestudeerd aan de Fontys Academie voor Danseducatie in Tilburg. Met hun afstudeerstuk ‘Ehm’ (2018) wonnen ze de entreeprijs op Festival Boulevard. Deze samenwerking beviel zo goed dat ze hierna samen een danscollectief zijn begonnen: Clou Dance Company. 

Vivian Lucas

De première van Wijzer (4+) ging ondanks de nieuwe maatregelen op zondag 18 oktober gewoon door. Lees hier over deze nieuwe kindervoorstelling!

Vivian Lucas

STUK is een unieke mix van breakdance, live muziek, video en bizarre humor zowel in dialoog als fysiek. Zoals je van dansgezelschap 155 gewend bent.

ISH Nachtraven
Roos Stuurman

Artistiek leider Marco Gerris weet in Nachtraven de uitdagingen van de pandemie op bijzondere wijze te illustreren.

Introdans
Joanna Fox

Ondanks de richtlijnen van het RIVM tijdens de coronapandemie weten Introdans en choreografe Regina van Berkel creatief om te springen met alle beperkingen. Met als schitterend resultaat sustained resonance,  een dansinstallatie in de twaalf eeuwen oude Eusebiuskerk in Arnhem. Met live muziek van het Dingstee Kwartet.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine nieuws