Dansvoorstelling van Guilio d’Anna & Don’t Hit Mama over vaderschap

Dansvoorstelling van Guilio d’Anna & Don’t Hit Mama over vaderschapOp vrijdag 21 en zaterdag 22 maart toont Podium Mozaïek in één weekend twee dansvoorstellingen over het thema vaderschap. Giulio D’Anna legt in Parkin’son zijn relatie met zijn vader, in verleden, heden en toekomst voor ons bloot. In Father Father buigen vier internationaal befaamde B-boys en een veelzijdige percussionist zich over de betekenis van de vaderfiguur in hun leven, of die nu aanwezig of afwezig is.

Giulio D’Anna: Parkin’son

Stefano is 64, therapeut en heeft de ziekte van Parkinson. Giulio is 33, choreograaf en de zoon van Stefano. Het ene lijf belichaamt de toekomst, het andere het verleden. Persoonlijke gebeurtenissen en gedeelde geschiedenissen, ingrijpend of triviaal, sijpelen door hun huid. Gezamenlijk vertellen ze het verhaal over de unieke band tussen ouder en kind. Hun lichamen spreken over zaken die nooit besproken zijn, hun monden delen herinneringen aan momenten van geluk en verdriet.

Parkin´son brengt de relatie van vader en zoon naar het podium. Een voorstelling over ouder worden en jong blijven, over auto’s en ook een beetje over Jimmy Fontana.

Don’t hit Mama: Father Father

Vier internationaal befaamde B-boys en een muzikale alleskunner buigen zich over de rol die de vaderfiguur in hun leven speelt – aanwezig of ver weg. Van vader op zoon, generatie op generatie. B-boy en dansmaker Lloyd Marengo daagt de vijf uit, op de directe en fysieke manier die hem en de B-boy scene eigen is. Het gaat hem om verantwoordelijkheid en keuzes – zaken die zowel in de hiphop wereld als daarbuiten aandacht vragen.

Father Father is een dansvoorstelling die rust op de unieke danscapaciteiten van deze dansers en hun combinatie van persoonlijkheden. Marengo transformeert de kracht en explosiviteit van de B-boy danstaal tot kwetsbaar en gedoseerd danstheater.