Home » Rubriek

Lifestyle

Op Dans Magazine gaan we graag dieper in op de dans. Daarom lees je bij ons diepgaande reportages over allerlei onderwerpen binnen de dans, interviews met dansers en choreografen (zowel amateurs als pro's) en blogs van mensen in de danswereld.

Reportage - 8 mei 2024

Of je nu een ervaren danser bent of net begint, het goed en snel onthouden van een nieuwe choreografie kan soms best uitdagend zijn.

Foto via Pexels
Nieuws - 26 apr 2024

Het aantal dansscholen dat staat ingeschreven bij de KvK groeit. Over de afgelopen vijf jaar is het aantal met maar liefst 35 procent toegenomen.

Reportage - 16 apr 2024

Het plannen en uitvoeren van een workshopdag vereist zorgvuldige voorbereiding en aandacht voor detail. Dit zijn een aantal belangrijke stappen.

Theater
Nieuws - 9 apr 2024

Twee op de drie ondervraagde Nederlanders vindt dat de culturele sector duurzamer moet worden.

Reportage - 26 mrt 2024

Ballet heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook een unieke terminologie. Hoe komt het eigenlijk dat alle ballettermen in het Frans zijn?

Reportage - 19 mrt 2024

Als danser ben je vaak voortdurend op zoek naar manieren om je vaardigheden te verbeteren, je prestaties te optimaliseren en blessures te voorkomen.

Reportage - 7 mrt 2024

Met de 96e Academy Awards voor de deur op 10 maart, nemen we even de tijd om de meest prominente dansmomenten te erkennen in de films met Oscar-nominaties.

Reportage - 15 feb 2024

Op dansfestivals is een rollerdisco inmiddels normaal en tijdens de Superbowl deed ook Usher een choreografie op skates.

Reportage - 1 feb 2024

Het Nationale Opera & Ballet is goed bezig op het gebied van duurzaamheid. Dankzij verschillende initiatieven, scoren zo hoog.

Project dans
Nieuws - 20 dec 2023

In het gloednieuwe NPO 1 programma Project Dans worden 30 danstalenten, variërend van gepassioneerde amateurs tot opkomende professionals.

Pagina's

Abonneren op Lifestyle