Home » Rubriek

Lifestyle

Op Dans Magazine gaan we graag dieper in op de dans. Daarom lees je bij ons diepgaande reportages over allerlei onderwerpen binnen de dans, interviews met dansers en choreografen (zowel amateurs als pro's) en blogs van mensen in de danswereld.

Dansen
Reportage - 28 mrt 2023

Met deze tien documentaires kom je nog meer over de danswereld te weten!

Dansen helpt tegen dementie
Reportage - 28 feb 2023

Wist dat dans het risico op dementie met 76 procent verminderd? Het Albert Einstein College of Medicine deed maar liefst 21 jaar onderzoek.

dans en parkinson
Reportage - 24 jan 2023

Het is bekend dat dansen bij mensen met Parkinson verbetering van klachten kan geven. Anna had het gevoel dat dans voor deze groep veel meer is.

Reportage - 5 jan 2023

Als danser kan het vinden van werk soms best een uitdaging zijn. Er zijn diverse mogelijkheden voor dansers en verschillende soorten jobs.

Danskijkclub
Reportage - 21 dec 2022

De DansKijkClub Almere is een totaal pakket. Vijf hedendaagse moderne dansvoorstellingen van gerenommeerde choreografen en dansgezelschappen.

Piece of my Heart cast
Nieuws - 7 dec 2022

De dansfilm over een onvoorwaardelijke vriendschap tussen twee danseressen is vorige week in première gegaan. Bekende namen zoals Jan Kooijman.

Pexels
Nieuws - 15 nov 2022

Na 30 jaar van succesvolle certificaatprogramma’s kondigt Eurolab aan dat Laban/Bartenieff Movement Studies Basic Level in het Engels van start gaat.

Dansopleidingen
Nieuws - 28 okt 2022

Droom jij van een eigen dansschool, dansen bij een gezelschap of een carrière als choreograaf? Kies dan voor een goede dansopleiding.

Tips om spierpijn te voorkomen
Reportage - 8 sep 2022

Spierpijn is heel normaal en is juist een goed teken. Toch kan het ook heel vervelend zijn. Wij delen daarom 8 tips om spierpijn te voorkomen.

Sefton Clarke
Interview - 23 aug 2022

Sefton Clarke werkt als personal trainer bij Het Nationale Ballet, de Nationale Balletacademie en de Health Club Jordaan in Amsterdam.

Pagina's

Abonneren op Lifestyle