Home » Rubriek

Wie is Wie

Meer weten over hoe de danswereld in elkaar steekt? Dan ben je bij Dans Magazine aan het goede adres. Op Dans Magazine vind je een uitgebreide lijst biografieën van bekende dansers en choreografen en achtergrondinformatie bij de verscheidene dansgezelschappen en dansfestivals.

Rinie Bleeker
Nieuws - 15 nov 2022

De geliefde en toegewijde dansdocent, coach en choreograaf John Wooter is 23 augustus overleden aan een hartstilstand na een periode van ziekte.

Lloyd Marengo
Interview - 10 nov 2022

In een interview met Dans Magazine vertelt Lloyd Marengo over choreograferen en coachen. En over zijn company en een nieuwe kindervoorstelling.

Disney shortfilm plus size ballerina
Nieuws - 27 okt 2022

Op Disney+ is sinds kort de nieuwe film Reflect te bekijken. Bijzonder aan Reflect is dat de hoofdpersonage een plus size ballerina is.

Het Barre Land
Interview - 11 okt 2022

In de nieuwe voorstelling van ISH Dance Collective, in samenwerking met het Amsterdam Sinfonietta, wordt dans gecombineerd met klassieke instrumenten.

Young Gyu Choi
Nieuws - 4 okt 2022

Eerste solist bij Het Nationale Ballet Young Gyu Choi ontving tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala 2022 de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie.

Lloyd Marengo
Nieuws - 4 okt 2022

De Rotterdamse choreograaf Lloyd Marengo, oprichter en artistiek leider van Lloydscompany, heeft de Gouden Zwaan 2022 gewonnen.

Het Nationale Ballet Oekraïense fotograaf
Nieuws - 22 sep 2022

De fotograaf Marta Syrko creëerde voor het nieuwe seizoen alle affichebeelden van de opera- en balletproducties. In totaal maakte Syrko 21 kunstwerken.

Melissa Boode
Interview - 7 sep 2022

Melissa Boode wist vanaf jonge leeftijd al dat ze dansers wilde worden. Nu is ze co-director bij een dansproject in New York.

Alan Land
Nieuws - 10 aug 2022

Artistiek leider van Het Nationale Ballet Ted Brandsen zal de opening doen. Na een carrière als eerste solist, werd Alan Land balletmeester.

Ton Wiggers
Nieuws - 29 jun 2022

Oprichter en algemeen directeur van Introdans Ton Wiggers nam 25 juni in Stadstheater Arnhem na 50 jaar afscheid van Introdans.

Pagina's

Abonneren op Wie is Wie