Dansvoorstelling Father Father van choreograaf Lloyd Marengo

Choreograaf Lloyd Marengo met dansvoorstelling Father FatherChoreograaf Lloyd Marengo (Don’t Hit Mama) is van 17 januari tot en met 16 mei 2014 terug in de Nederlandse theaters met zijn dansvoorstelling Father Father.

Marengo stipt met Father Father een algemeen maar ook persoonlijk thema aan: het belang van de vaderrol en de invloed van vaders, of ze nu ver weg of dichtbij zijn. Dit verhaal wordt uitgebeeld door vier breakdancers: Rabbani Sayed, Stefan Seedorf, Menno van Gorp en Mahamadou Gassama. Ze worden begeleid door percussionist Julio Pimentel.

Breakdance 

Breakdance is een dansstijl waar Marengo zich goed in kan vinden. Sinds hij zich in 2007 bij dansgezelschap Don’t Hit Mama voegde, blijkt dat hij een bijzondere kijk op dans heeft. Zo heeft hij de danstaal van b-boys getransformeerd tot een beheerste en kwetsbare vorm binnen het danstheater.

Informatie

Father Father is geselecteerd voor het Engelse hiphop evenement Breaking Convention, waar ze op 3 en 4 mei zullen spelen. Verder blijft Father Father voorlopig nog gebonden aan Hollandse grond: van 17 januari tot en met 16 mei 2014 is de voorstelling door heel Nederland te zien.

Voor meer informatie, neem een kijkje op de site van Father Father.