Interviews

Toelichting interviews

Benieuwd naar de bijzondere verhalen van dansers en choreografen en inside information over voorstellingen of gezelschappen? Lees hier de Dans Magazine interviews.

Voor het najaar van 2022 kunnen we uitkijken naar een nieuwe Nederlandse speelfilm over twee jonge en ambitieuze danseressen.

Richie Frie Trustfull

Richie Frie Trustfull is hiphop docent op het MBO (PACT + Dans) en HBO (Artez). Hoe is het om als dansdocent anderen op te leiden voor het dansvak?

Junadry danst een bijzondere dans over het slavernijverleden: “Dit moeten we erkennen”

De Nederlandse-Curaçaose Junadry Leocaria danste een solo waarmee ze ode bracht aan haar voorouders en het slavernijverleden. Wij mochten haar interviewen!

Marc Maris

Hoewel de coronatijd niet makkelijk is voor de kunstwereld – ‘Ik ben begonnen met vooral veel annuleren’ – vindt Maris het ook een interessante tijd.

Inter Jordy Dik project Codarts 99 and a little sea

Afgelopen maart heeft Codarts Rotterdam, in samenwerking met choreograaf Jordy Dik, een dansproject vormgegeven vanuit de verhalen van dementerende ouderen

Ezme Hetharia interview dansmagazine

Ezme Hetharia werkt als dansfotografe en heeft haar eigen studio. Wij mochten haar interviewen over haar carrière.

Interview Dans Boutique Evie Boerhout

Evie Boerhout heeft een eigen danswinkel in Rotterdam die volstaat met dansartikelen voor verschillende dansstijlen. Wij interviewden haar over de winkel!

Interview Gyman Reeb over het Lucia Marthas

Hoe is het om naar het Lucia Marthas te gaan? Wij zijn op pad gegaan met Gyman Reeb, tweedejaars hbo-student van de opleiding.

Ginny Pauw professioneel danseres The Voice of Holland dance dance dance

De 29-jarige Ginny Pauw is professioneel danseres, docent en choreograaf. Lees in dit interview meer over haar carrière en haar ambities voor de toekomst.

Ruben Chi choreograaf danser docent hiphop battle evenementen

Ruben Chi heeft veel bijzondere, dansevenementen, reizen en hiphop battles meegemaakt. In een speciaal interview vertelde hij meer over zijn passie.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine interviews