De Dutch Junior Dance Division

De Dutch Junior Dance DivisionDe Dutch Junior Dance Division (DDJDD) is het dansgezelschap voor jonge dansers van De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD) in Den Haag. Waar Thom Stuart en Rinus Sprong doorgaans per project dansers zoeken, zetten zij sinds januari 2013 hun jarenlange ervaring in het trainen, coachen en adviseren van jonge dansers ook in voor een eigen vaste groep dansers. 

DDJDD: een talent ontwikkelingstraject 

De Dutch Junior Dance Division is gedurende twee jaar een basiswerkplek waar de dansers in diverse producties dansen en aan educatieve projecten meewerken. In dit talent ontwikkelingstraject worden de dansers begeleid door onder meer Thom Stuart en Rinus Sprong op het gebied van danstechniek, (re)presentatie, cultureel ondernemerschap, professionaliteit, veelzijdigheid en inzicht in hun danscarrière. Dit geeft hen de kans om zich als beginnend professional intensief bezig te houden met hun vak en zo hun kans op een succesvolle carrière als danser te vergroten. 

Diverse producties

De dansers van DDJDD zijn te zien in de meeste projecten van DeDDDD. Ze dansten onder andere mee in De Notenkraker en Solos’s at the Sea (jaarlijks terugkerende producties van DeDDDD), en Kreutzer en Grimm (in coproductie met Festival Classique). Daarnaast treden de dansers op in diverse commerciële opdrachten.

Dansers van DDJDD

De eerste samenstelling van DDJDD (2013/2014) bestaat uit dansers: Barbara D’Agostino, Michaël Häflinger, Marin Ino, Sidney Scully, Youri Jongenelen, Rutkay Özpinar en Thijs Hogenboom. 

De tweede samenstelling van DDJDD (2014/2015) bestaat uit dansers: Anaïs Gullotto, Eléonore Dugué, Julia Zuurbier, Sidney Scully, Jean-Louis Decock, Michaël Häfliger, Thijs Hogenboom en Youri Jongenelen.

Dutch Don't Dance Division op solo's @sea
Reportage - 26 apr 2018

Solo’s @ the Sea van De Dutch Don’t Dance Division keert dit jaar voor de 11e keer terug.

Ballet Blanc - De Dutch Don't Dance Divison, © Studio Oostrum
Review - 17 mrt 2016

Sprong en Stuart ontnuchteren de traditionele 'ballet blanc' met veel afwisseling, humor en absurditeit. Vijftien korte choreografieën stralen in hun eigen tint wit, en tonen daarmee uitersten van beweging en handelingen.

Foto: Studio Oostrum
Interview - 8 dec 2015

Een jaar lang schreef danseres Julia Zuurbier van De Dutch Don't Dance Division blogs voor Dansmagazine.nl. “Ik heb altijd wel iets gehad met taal", vertelt ze in een interview waarin ze terugkijkt op het afgelopen jaar.

Bron: De Dutch Don't Dance Division - Grenzeloos
Blog - 25 sep 2015 - Julia Zuurbier

Danseres Julia Zuurbier danst in de dansvoorstelling 'Grenzeloos' van de Dutch Don't Dance Junior Division. Voor Dansmagazine.nl beschrijft ze hoe de voorstelling tot stand is gekomen.

Nieuws - 16 sep 2015

Den Haag vormt van 18 tot en met 21 september het decor voor het internationale Just Peace Festival. Ook Holland Dance en de Dutch Junior Dance Division presenteren er de dansvoorstelling 'Grenzeloos'.

Nieuws - 10 sep 2015

Het Haags UIT Festival trok afgelopen zondag 75.000 bezoekers. Het festival vormt de traditionele opening van het Haagse culturele seizoen. Onder andere het Nederlands Dans Theater, De Dutch Don’t Dance Division en Korzo waren aanwezig.

Blog - 28 aug 2015 - Julia Zuurbier

Voor danseres Julia Zuurbier lijkt het alweer eeuwen geleden dat ze vakantie had. Lees in haar vierde blog hoe het is om als 'oudje' samen met de nieuwe aanwas van de Dutch Junior Dance Division aan een nieuw dansseizoen te beginnen.

Blog Julia Zuurbier, De Dutch Don't Dance Division
Blog - 26 mei 2015 - Julia Zuurbier

Dat dansers niet eten is een vooroordeel dat helaas nog veel mensen hebben. Voor al die mensen: lees de derde blog van dansers Julia Zuurbier, dan is die mythe ook gelijk weer de wereld uit geholpen!

Studio Oostrum
Blog - 6 mei 2015 - Julia Zuurbier

Gaten in de vloer, blessures en niet functionerende douches... Julia Zuurbier, danseres bij De Dutch Junior Dance Division, vertelt voor Dans Magazine  over al haar belevenissen tijdens de tournee van 'Dancing Lane' van De Dutch Junior Dance Division. 

De Dutch Junior Dance Division danst Dancing Lane in Antwerpen
Nieuws - 17 apr 2015

Een unicum: Voor het eerst treedt het Nederlands dansgezelschap De Dutch Junior Dance Division de landsgrenzen over, en vervolgt haar tournee met Dancing Lane in Antwerpen.

Pagina's

Abonneren op De Dutch Junior Dance Division