De Dutch Junior Dance Division danst Dancing Lane in Antwerpen

De Dutch Junior Dance Division voor het eerst in het buitenland

Op zondagmiddag 19 april treedt het Nederlands dansgezelschap De Dutch Junior Dance Division (DeDJDD) voor het eerst de landsgrenzen over, en vervolgt haar tournee in Antwerpen met een optreden in het Theater aan de Stroom. Met een variëteit aan choreografieën en dansstijlen bewijst dansvoorstelling Dancing Lane zich als geschikt voor een breed publiek, en niet alleen in Nederland.

Vlaamse danseres terug naar haar roots

Voor sommige dansers van DeDjDD is het Theater aan de Stroom en de stad Antwerpen geen onbekend gebied. De Antwerpse Anaïs Gullotto, net als twee andere dansers van DeDJDD, Thijs Hogenbook en Jean-Louis Decock, is namelijk ex-student van de Koninklijke Balletacademie Antwerpen.
In Nederland zijn de dansers van DeDJDD bekend van het tv-programma Everybody Dance Now op RTL 4. Hier dansten zij twee maanden geleden nog in de finale.

Dansvoorstelling Dancing Lane

Dancing Lane is opgebouwd uit korte en krachtige choreografieën, van de hand van choreografen Thom Stuart, Rinus Sprong, Michaël Häfliger (danser DeDJDD) en Ed Wubbe (artistiek directeur Scapino Ballet Rotterdam).
Intens, aangrijpend en tegelijk humoristisch is bijvoorbeeld het speelse Terzett (Duits voor trio), waar steeds niet meer dan drie dansers op het podium staan.
De variatie tussen solo's, duetten en groepstukken in de voorstelling is tevens de kracht van Dancing Lane. Niet alleen muziek- en dansstijlen worden afgewisseld, ook kostuums worden razendsnel verwisseld terwijl Rinus Sprong als gastheer meer vertelt over de achtergrond en de artistieke keuzes van de choreografieën.

Succesvolle première Dancing Lane

De première van Dancing Lane, die op vrijdag 10 april plaatsvond in Theater aan het Spui te Den Haag, werd al enthousiast ontvangen.
“Ik vond het ontzettend leuk.” Dit zei Frans van Hilten, correspondent Cultuurpers. “Ik vind het altijd zo knap hoe Thom Stuart en Rinus Sprong een mix kunnen maken van klassiek en modern ballet en hoe ze dat weten te doen met ontzettend veel humor. Verder is deze voorstelling een krachtig visitekaartje voor De Dutch Don’t Dance Division.” Reden te meer om in Antwerpen nogmaals de proef op de som te nemen.

Lees hier Dance Magazine’s review van Dancing Lane door Sabrina Menheer. 

 

Meer inspiratie