Geslaagd Haags UIT Festival ondanks dalende bezoekersaantallen

Het Haags UIT Festival trok afgelopen zondag 75.000 bezoekers. Het festival vormt de traditionele opening van het Haagse culturele seizoen. Op dansgebied was er dit jaar veel te beleven. Op het Podium Lange Voorhout presenteerden zich zowel de grote Haagse dansgezelschappen als lokale dansscholen. Onder andere het Nederlands Dans Theater, De Dutch Don’t Dance Division en Korzo waren aanwezig.

De afgelopen jaren trok het festival gemiddeld 90.000 bezoekers, maar dat was dit jaar een stuk minder. "Over het verloop van het festival zijn we zeer tevreden. Hoewel het aan de begin van de dag wat regende, is de vooral tijdelijke afwezigheid van grote festivallocaties zoals het Spuiplein, Lucent Danstheater, de Dr.A. Philipszaal en het Atrium van het Stadhuis de reden voor een lichte daling van de bezoekersaantallen”, verklaart één van de organisatoren Caspar Stuyling-de Lange dit verschil.  

Naast dans is er op het Haags UIT Festival ook cabaret, comedy, muziek en straattheater voor zowel kinderen als volwassenen te zien. Dit jaar waren onder andere Paul de Leeuw, Spinvis, Janne Schra, Het Nationale Toneel en Loes Luca aanwezig.  

Meer inspiratie