Home » Reportage
Korzo

Korzo zet crowdfundingsactie op om jonge dansers te helpen

Als je succesvol wil zijn in de danswereld, dan moet je hard werken. Maar soms is hard werken niet genoeg, helemaal tijdens de coronaperiode waarin er beperkte mogelijkheden waren. Korzo heeft nu een speciale crowdfunding opgezet om jonge, getalenteerde dansers te helpen bij de start van hun carrière.

Boost voor carrière

Wanneer er genoeg donaties zijn, heeft Korzo de mogelijkheid om het Playground programma op te zetten waarin zes talenten uit Den Haag de kans krijgen om hun carrière te boosten. Volgens het theater- en dansgezelschap zit de stad namelijk vol met dans-, theater-, circus- en muziektalent. Deze talenten, of ze nu een opleiding hebben gehad of niet, wil Korzo een podium geven om een frisse wind het theater in te brengen.

Voor de eerste live editie van de Playground, op zaterdag 30 april, heeft de jury vijf stukken van zes talenten geselecteerd.

Lara Sluijter & Aviva Thijssen (dance) - DeugNiet
Cemre Kara (performance art) - Elbows on the Table
Lukas Brandl (circus) - Alyate
Marilva Vismale (dance) - Flow-ish
Sara Zamboni (music) - Dark Vocalise

Deze makers zijn eager om hun werk in Korzo te laten zien. Als je hen een podium wil geven, dan kan je via de website een donatie doen.

Steun

Korzo wil jong talent meer dan alleen een podium geven. Denk aan onder andere kostuums, lichtdesign, scene shots en artistiek advies om de performance professioneel te maken. Daar is meer dan 10.000 euro voor nodig. Zodra dat bedrag is bereikt gaat de actie verder om het talent nog meer te kunnen steunen in hun carrière.

Over Korzo

Playground is een initiatief van Korzo, een theater- dansgezelschap in het hart van Den Haag. Algemeen Directeur Gemma Jelier vertelt waarom Playground zo belangrijk is. ‘‘We willen toekomstige kunstenaars de kans geven om de performing arts scene te vernieuwen met creatieve ideeën en hen de ruimte geven om zich presenteren aan een breder publiek en in een professionele setting. Of ze hun skills nu op de straat of tijdens een opleiding hebben opgedaan, iedereen is welkom.’’

 

Meer inspiratie