Credits: Martijn Gijsbertsen

Nieuwe voorstelling STORM brengt dansers en musici samen

STORM is een nieuwe voorstelling die op 19 maart in première zal gaan. De voorstelling zal te zien zijn in Chassé Theater Breda. Althans, daar zal het voor het eerst te zien zijn, daarna volgt een landelijke tournee. STORM is een samenwerking tussen LeineRoebana (choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana) en voormalig Componist Des Vaderlands: Calliope Tsoupaki.

Samensmelting dans en muziek

Zoals in de titel al genoemd, is de voorstelling en mooie samensmelting van dans en muziek. Enerzijds omdat de voorstelling wordt vormgegeven door een componist die ook vanuit beweging durft te denken en twee choreografen die ook vanuit klank durven te denken. Er is nog iets wat de drie heeft samengebracht, namelijk hun passie voor het Griekse dansen en muziek. Calliope Tsoupaki heeft een Griekse afkomst en Andrea Leine is sinds ze een kind was al geïnteresseerd in het Griekse dansen en de Griekse muziek.

Bezwering van de storm

STORM klinkt misschien dreigend, maar dat is niet hoe het bedoeld is. Nee, dans en muziek zijn juist intiem, als een bezwering van de storm. De productie zal worden uitgevoerd door zes dansers. Ook zullen er drie musici te zien zijn: David Kweksilber op (bas)klarinet, David Mackor op theorbe en Dominique Chabot op contrabas. Er zal ook aandacht besteed worden aan mode. De jonge modeontwerper Carlijn Veurink zal bijdragen aan de productie met haar autonome sculpturale kostuums.

Foto: Martijn Gijsbertsen

Meer inspiratie