Fringe Festival

Het Delft Fringe Festival tourt door Nederland

Koffers pakken, landkaart openvouwen en het land in. De talenten van Delft Fringe Festival trekken erop uit en gaan van de gebaande paden af. Delft Fringe Festival staat bekend om de verborgen theatertalenten, de toekomstige grote namen en de verrassend veelzijdige voorstellingen. Speciaal voor het 12,5-jarig jubileum in 2022 geven Delft Fringe Festival en Impresariaat WILLEM elkaar een high five. Dit najaar gaan ze samen het land in over snelwegen, landweggetjes, boerenpaden en off-road. Delft Fringe Festival On Tour langs de tofste theaters. 

Het bereisde zusje van Delft Fringe Festival

Delft Fringe Festival On Tour is het bereisde zusje van het fameuze Delft Fringe Festival. De nieuwe theaterformule, waar Einstein jaloers op zou zijn, tourt vanuit Delft langs 11 provincies. Een selectie van drie jonge makers die de afgelopen jaren hoge ogen gooiden op het Delft Fringe Festival en de daarmee de publieksprijs in de wacht sleepten. Pure publiekslievelingen. De oude rotten van later, maar dan in de bloei van hun theaterleven. Zij crossen met gierende banden jouw provincie in en zorgen dat je het eens met andere ogen bekijkt. Verbazen. Verleiden. Verrassen. 

Zie fenomenen in ongeremde kinderschoenen

Het Delft Fringe Festival verbindt jonge talenten met ontdekkers en genieters met theatermakers. Delft Fringe Festival, liefkozend Fringe genaamd, is dé culturele springplank voor de nieuwste bühne-generatie. De fenomenen van later zijn hier nog in ongeremde kinderschoenen te zien. Dit gebeurt normaal gesproken allemaal in het prachtige decor van de stad Delft, een theater op zichzelf. Delft is Fringe, maar Delft deelt graag. Daarom gaat Delft Fringe Festival op tournee.

Planken naar het podi-uhm?

Jij kan de talenten van morgen op de planken zien! Zo simpel is het. Zo mooi wordt het. Kans pakken? Bestel snel een ticket via het theater bij jou in de buurt! De speelperiode loopt van oktober t/m december 2022.

Programma 

Geniet van een avondvullend programma met drie voorstellingen van dé publiekswinnaars van de afgelopen festivaledities:

  • Tappin-It Collective won in 2021 de publieksprijs met een veelbelovend genre: theatrale tapdans. Hun dansvoorstelling is doordrenkt met tap, mime en percussie en ze beloven pas te stoppen als hun voeten in de fik vliegen! 
  • De Prima Donna's laten zien dat opera écht niet stoffig en oubollig hoeft te zijn. In 2018 wonnen zij de publieksprijs op Delft fringe Festival en in 2022 gingen ze ervandoor met de Delft Chamber Music Award (juryprijs). 
  • En ook de winnaar van Delft Fringe Festival 2022 gaat mee op tournee: danser en choreograaf Niek Wagenaar die op zachte en betoverende wijze met zijn voorstelling Nymphs het publiek recht in het hart wist te raken.

 

 

Beeld: Tappin-it Collective. Fotograaf Sjoerd Derine. 

Ga voor meer info naar:

Website

Facebook

Instagram

LinkedIn

 

Meer inspiratie