Cirque du Soleil

Cirque du Soleil komt met spectaculaire ijsshow naar Rotterdam

Na enkele jaren gedwongen stilstand, keert Cirque du Soleil binnenkort eindelijk terug naar Europa met de spectaculaire en baanbrekende ijservaring CRYSTAL. Deze show is niet eerder in Nederland opgevoerd en zal vanaf donderdag 22 september 2022 zesmaal te zien zijn in Rotterdam Ahoy. Tickets voor CRYSTAL zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.nl.

Cirque de soleil

Schaatskunst, acrobatiek en muziek

CRYSTAL is de 42ste creatie van Cirque du Soleil. Hierin verkent het Canadese gezelschap voor het eerst de artistieke mogelijkheden van het ijs. Door de unieke combinatie van ongeëvenaarde schaatskunst, adembenemende acrobatiek, originele muziek en de verbluffende decors en visuals waar Cirque du Soleil bekend om staat, is een spectaculaire show ontstaan die zijn weerga niet kent. CRYSTAL debuteerde de afgelopen maanden in de Verenigde Staten. De recensies logen er niet om. “Two hours of jaw-dropping, smile-inducing fantasy”, aldus WBUR in Boston. “Breathtaking visuals (…) like a painting come to life”, zo schrijft Niagara Falls Review. “Icy perfection.”  

Cirque de soleil

Magische terugkeer na corona

De productie is nu onderweg naar Europa. In Nederland staan in september zes shows in Rotterdam Ahoy gepland. “We zijn absoluut verheugd om eindelijk weer op tour te zijn met CRYSTAL”, zo stelt Mike Newquist, President bij Touring Shows Division van Cirque du Soleil. “We hebben met deze show twee jaar moeten wachten voor onze artiesten de schaatsen om konden binden en we de vreugde van het publiek weer konden ervaren. Het is een emotionele en magische terugkeer."

Eerste keer op het ijs

In deze nieuwe creatie van Cirque du Soleil begeeft het gezelschap zich met hun kenmerkende acrobatiekstijl op onbekend terrein; de ijsbaan. Terwijl de essentie van wat schaatsen kan zijn wordt verkend, vervagen voor de ogen van het publiek de grenzen tussen schaatssport en circuskunsten.

CRYSTAL wordt opgevoerd door een internationale cast van wereldklasse met elf verschillende nationaliteiten. Kunst-, stunt en freestyle-schaatsers, acrobaten, muzikanten en een komisch personage betreden hun nieuwe bevroren speeltuin vloeiend en op hoge snelheid. Ze tarten de wetten van de zwaartekracht op adembenemende wijze met nooit eerder vertoonde acrobatiek.

Cirque de soleil

Het verhaal

Volg het spannende verhaal over zelfontdekking rond hoofdpersonage Crystal, die in de wereld van haar eigen verbeelding verdwijnt. Ze zit niet lekker in haar vel en voelt zich onbegrepen. In een poging om te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit, waagt ze zich op een bevroren vijver. Als ze door het ijs zakt, belandt ze in een omgekeerde wereld die haar een weerspiegeling van zichzelf toont. Deze (zelf)reflectie leidt haar door deze nieuwe onderwaterwereld en wakkert haar creativiteit en zelfvertrouwen aan. Terwijl Crystal haar reis voortzet, vindt ze de kracht terug om als herboren terug te reizen naar de realiteit.

Cirque de Soleil

Cirque du Soleil werd opgericht in 1984 en bestond oorspronkelijk uit 20 straatartiesten. Sindsdien vond Cirque du Soleil de circuskunsten volledig opnieuw uit en werd een wereldleider in live-entertainment. De Canadese organisatie, opgericht in Montreal, heeft verwondering en blijdschap gebracht bij meer dan 200 miljoen toeschouwers in meer dan 450 steden in meer dan 60 landen op zes continenten. Cirque du Soleil is eigendom van en wordt beheerd door Cirque du Soleil Entertainment Group. Ga voor meer informatie naar cirquedusoleil.com

SHOWDATA:
Donderdag 22 september, 20.00 uur
Vrijdag 23 september, 20.00 uur
Zaterdag 24 september, 16.00 uur
Zaterdag 24 september, 20.00 uur
Zondag 25 september, 12.30 uur
Zondag 25 september, 16.00 uur

TICKETINFO:
Kaarten voor CRYSTAL zijn te koop via Ticketmaster.nl
Entree: Vanaf € 40,70 (incl. servicekosten). 

Cirque de soleil

 

 

 

Meer inspiratie