Samadhi Dance Company

Samadhi Dance Company is een modern dansgezelschap gevestigd in Amsterdam en Baarn. Het repertoire is een fusie van de historische Vedas met Westerse kunst en danstechnieken.

Dansgezelschap Samadhi Dance Company

Samadhi Dance Company is bekend om de samenwerking met artiesten in andere disciplines en de fusie van verschillende dansstijlen. De voorstellingen zijn vaak moderne balletten met sterke invloeden van traditionele Indische dans, yoga, theater, jazz/urban en klassiek ballet. De dansers zijn geschoold in diverse dansstijlen en sommigen zijn ook actief in de wereld van zang en drama.

"When we succeed in becoming so absorbed in something that our mind becomes completely one with it, we are in a state of Samadhi. Samadhi means “to bring together, to merge.” In Samadhi our personal identity-name, profession, family history, etc. completely disappears. In the moment of Samadhi none of that exists anymore. Nothing separates us from the object of our choice; instead we blend and become one with it."

Repertoire Samadhi Dance Company

De productie Saranágati won in 2011 de Danspublieksprijs van Nederland gewonnen voor 'beste productie'. Andere voorstellingen van het gezelschap waren Bho, Vizve, Daya en Navaras Gauri. In 2014 wordt het dansgezeschap met voorstelling Tusta genomineerd voor 'favoriete danser' en 'beste productie'. 

Artistiek leider: Vraja Sundari Keilman

Vraja Sundari Keilman is artistiek leider van Samadhi Dance Company. Zij volgde haar vooropleiding dans aan de Theaterschool in Amsterdam. In 2004 studeerde zij af aan Codarts, dansacademie Rotterdam. Ze danste onder andere voor het Scapino Ballet Rotterdam. Sinds 2005 geeft ze les op dansacademies in Nederland. In 2007 richtte ze Samadhi Dance Company op. Vraja Sundari Keilman leidt tevens, samen met haar zus, de balletschool Marut Jorquera in Baarn, die haar moeder had opgericht. 

Foto: Yusra Ali, Samadhi Dance Company
Review - 15 dec 2015

In antwoord op het eeuwenoude hindoeïstische epos 'Mahabharata' toont '2Fold Atma/ Gopika' aan dat de choreografe Vraja Sundari Keilman van Samadhi Dance Company van meerdere markten thuis is.

Samadhi Dance Company Hanuman
Review - 10 feb 2015

“Magisch”, werd dansvoorstelling Hanuman van Samadhi Dance Company door diverse getuigen genoemd tijdens de première op 6 februari in De Meervaart. Na het winnen van de Nationale Danspublieksprijs in 2011 vliegt Samadhi Dance Company van het ene succes naar het andere.

Samadhi Dance Company - Hanuman
Nieuws - 5 feb 2015

Op vrijdag 6 februari 2015 gaat de vernieuwde versie van Hanuman van Samadhi Dance Company in première in theater de Meervaart te Amsterdam.

Nieuws - 22 aug 2014

Wat is kracht? Hoe ben je sterk? En welke krachten worden er op jou uitgeoefend? Snel opkomend cross-over dansgezelschap Samadhi Dance Company onderzoekt in de eerste editie van de serie 2FOLD het thema ‘kracht’.

Nieuws - 10 jul 2014

Wat is kracht? Hoe ben je sterk? En welke krachten worden er op jou uitgeoefend? Opkomend cross-over dansgezelschap Samadhi Dance Company onderzoekt in de eerste editie van de serie 2FOLD het thema ‘kracht’.

Nieuws - 4 jun 2014

In het juninummer van Dans Magazine staat in het artikel over de nieuwe Chassé Studios helaas onjuiste informatie over het Amsterdam Dance Centre. Het ADC is en blijft gevestigd op de huidige locatie in gebouw Olympia in de Bellamystraat 49 in Amsterdam-West.

Nieuws - 10 mei 2013

Van het dansgezelschap Samadhi Dance Company gaat op 18 mei 2013 een nieuwe voorstelling in première.

Nieuws - 17 mei 2012

Samadhi Dance Company presenteert dit weekend de nieuwe voorstelling Mohini, een verrassende en energetische dansvoorstelling waarin kleurrijke personages tot leven komen in een absurde doch ontroerende droom.

Abonneren op Samadhi Dance Company