Dance in Art

Dance in Art (DiA) is een postdoctorale dansopleiding opgericht en artistiek geleid door Martine van Santen. DiA kun je vergelijken met andere internationale postdoctorale dansgezelschappen zoals The place in Londen, Verve in Leeds, Transitions Dance Company van Trinity Laban en IT Dansa in Barcelona. Het gezelschap bestaat uit 8 verschillende nationaliteiten en dansers in het programma zijn allemaal klassiek en modern geschoold en afgestudeerd.

Artistiekleider Martine van Santen

De oprichtster en artistiek directeur, Martine van Santen, engageert de dansers op elk mogelijke manier voor het proces van haar choreografieën. De dansers werken in opdracht van Martine van Santen,  zij vormt en schaaft de bewegingen in een choreografie dat bij de DNA van de danser past. Op die manier wordt de choreografie als een perfect zittende jas één met de danser.

Interdisciplinaire kunstprojecten

De dansprofessionals van DiA ondergaan een interdisciplinaire aanpak. Belangrijk is dat de dansers zich breed ontwikkelen. Binnen de context van dans wordt gewerkt met verschillende kunstvormen. Dit wordt zichtbaar in de vorm van kunstprojecten en voorstellingen. DiA heeft programma’s in duur variërend van twaalf weken tot een vol jaar. Gericht op intensieve techniek training, individuele coaching, compositie en choreografie, aangevuld met lessen zoals onder andere fotografie, conceptuele kunst, kunstmanagement en auditie training.

Ga voor meer informatie naar de website van Dance in Art.

© Richard Bermange
Reportage - 29 mei 2017

Privéinstituut Dance in Art (DiA) in Haarlem heeft dit jaar voor het eerst de Netherlands Choreography Competition ontwikkeld. Zahira Mous doet verslag.

Dance in Art
Review - 11 dec 2014

Op zondag 7 december 2014 werd de dansvoorstelling Are We Connected? gedanst door zowel het professionele Dance in Art gezelschap als het DiA jeugdgezelschap en verlaat de gebaande paden met een mengeling van dans, woordkunst en film.

Nieuws - 18 aug 2014

Dance in Art Haarlem houdt audities voor het jeugdgezelschap, het Dance Research & Mentorship programma en de Junior Company. Voor het nieuwe seizoen hebben zij nog een aantal plekken beschikbaar voor professionele dansers en voor het jeugdgezelschap hebben zij nog plek voor amateurs.

Abonneren op Dance in Art