Chunky Move

Chunky Move is een Australisch modern dansgezelschap. Het werd in 1995 opgericht en debuteerde tijdens het Melbourne International Arts Festival onder de artistieke leiding van Gideon Obarzanek. Het gezelschap heeft een divers repetoire en maakt gebruik van onder andere nieuwe media en installaties op het podium.

Chunky Move heeft getoerd door Amerika, Singapore, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Engeland, Colombia, Japan, België, Canada en Rusland. In 2011 kondigde Gideon Obarzanek aan dat hij het stokje door zou geven aan Anouk van Dijk. In december 2018 nam Antony Hamilton het van haar over. Het gezelschap vierde in 2020 haar 25e verjaardag.

Foto Jeff Busby, Anouk van Dijk/Falk Richter - Complexity of Belonging Chunky Moves
Review - 23 mei 2015

'Complexity of Belonging' toont op indrukwekkende theatrale wijze de worstelingen van de 21ste eeuw, waarin negen dansers opzoek zijn naar hun identiteit. In totale harmonie illustreert de choreografie van Anouk van Dijk ieders gevoelens op geraffineerde wijze.

SPRING Performing Arts Festival Utrecht
Nieuws - 9 apr 2015

De kaartverkoop voor SPRING Performing Arts Festival, van 21 tot en met 30 mei, is gestart. Mis niks van SPRING met de passe-partout voor slechts 55 euro! De openingsvoorstelling is Complexity of Belonging van Anouk van Dijk.

Nieuws - 8 okt 2014

Het veelkleurige dansensemble van de Australische Chunky Move komt in december met een nieuwe dansvoorstelling over wat de mensheid het meest lief heeft, vreest of verlangt. Onder leiding van Anouk van Dijk gaat 247 Days op tour door België en Nederland. 

Abonneren op Chunky Move