Liefde, angst en verlangen in dansvoorstelling 247 Days

Het veelkleurige dansensemble van de Australische Chunky Move komt in december met een nieuwe dansvoorstelling over wat de mensheid het meest lief heeft, vreest of verlangt. Onder leiding van Anouk van Dijk gaat 247 Days op tour door België en Nederland. 

247 Days 

De voorstelling 247 Days vond haar oorsprong in Van Dijks persoonlijke reflecties op haar nieuwe leven in Australië. Naast de observaties van een vreemdeling in een ver land is 247 Days ook vooral het verhaal van haar dansers geworden: een jonge generatie kunstenaars die vol energie, verzet, strijdkracht en romantiek de sociale conventies van de Australische samenleving onderzoeken en te lijf gaan. Danser James Vu AnhPham kreeg recent voor zijn rol in 247 Days de prestigieuze Helpmann Award voor Beste Mannelijke Danser uitgereikt.

Anouk van Dijk

Chunky Move wordt sinds 2012 geleid door de Nederlandse choreografe Anouk van Dijk. Zij leidde tot die tijd haar eigen dansgezelschap in Amsterdam en ontwikkelde met haar eigen bewegingssysteem, de countertechniek. Vlak voor haar vertrek kreeg Anouk in 2012 uit handen van Minister van Cultuur Jet Bussemaker de Gouden Zwaan uitgereikt.

Voor meer informatie over de voorstelling kun je kijken op de website van Chunky Move.