Home » Reportage
The Movement by ELLE – Danseres Jessica Castro

The Movement by ELLE – Danseres Jessica Castro

Dansers bewegen vanuit het hart, maar lopen tegelijkertijd met hun ziel onder de arm. Voor niet-dansend publiek zijn de drijfveren voor zo’n twijfelachtig leven (soms) moeilijk voor te stellen. Om aan te tonen wat dansers de harde danswereld helpt te doorstaan, ontwikkelde het modetijdschrift ELLE ‘The Movement. ‘Een brief aan een jonge danser,’ zo spreekt Jessica Castro in de dansvideo. De danseres wil hoop geven, aan iedereen die op het punt staat zijn droom op te geven.

Danseres Jessica Castro

Castro is een showdanseres. De artieste verscheen in verschillende Broadwayshows, televisieseries, films en toerde rond met verschillende artiesten. Castro is geboren en getogen in Hartford, Connecticut in de Verenigde Staten. Kort na haar negentiende verjaardag verhuisde de danseres naar New York. Daar maakte Castro de keuze om te leven voor de dans. Ze studeerde bij het Alvin Ailey Dance Theatre.

Vervolgens maakte Castro carrière als showdanseres. Ze toerde met verschillende wereldsterren zoals Mariah Carey, Jennifer Lopez, Will Smith en Beyonce. Daarnaast danste Castro tijdens verschillende award shows. Zo was danseres meerde malen te zien tijdens de MTV Music Awards en American Music Awards. Maar ook dansfilms zoals Honey en Uptown Girls vullen de carrière van Castro.

Vergelijk jezelf nooit met andere dansers

“Ik had niet de technische achtergrond die de meeste dansers op mijn leeftijd hadden. Maar ik wist ook dat ik een vuur binnenin bezat die me niet liet opgeven,” vertelt Castro in de dansvideo. Doordat de danseres pas op haar negentiende koos voor een danscarrière, had Castro niet dezelfde danstechniek als leeftijdsgenoten. Daar leerde ze van, om zichzelf nooit te vergelijken met een ander. “Je kan perfectie niet najagen. Wacht niet op het moment dat je klaar bent om te beginnen, geef alles wat je hebt.”

 
Meer inspiratie