Home » Reportage

Parkour, freerunning, hiphop, paaldansen en muzikanten: ISH mixt genres en skills in nieuwe voorstelling

Met parkour athleten, een freerunner, hiphopdansers, een pole artiest en muzikanten verrast ISH Dance Collective het publiek opnieuw met een unieke mix aan genres en skills. Smelten ze samen, of clashen ze juist? De trailer licht vast een tipje van de sluier op.

Stroom van energie

Hiphop, parkour, freerunning, breaking en muziek: elke discipline heeft zijn eigen ritme en cadans. In Rhythm & Flow laat choreograaf Marco Gerris disciplines samenvloeien en weer uiteengaan. Een indrukwekkende buizenconstructie van maar liefst twaalf meter breed vormt een speelparadijs voor de performers. In een stroom van energie worden ze meegevoerd door de beat en spelen ze met licht en ruimte. Door die synergie ontstaat er een compleet nieuwe flow.

Co-creatie met performers

Artistiek leider/choreograaf Marco Gerris: "Ik creëer onze voorstellingen altijd samen met de performers, als collectief. Deze keer baseerden we ons op het idee dat iedereen zijn eigen flow en ritme moet vinden in deze chaotische wereld. Sommigen vinden een stad ‘te snel’, anderen de natuur ‘te langzaam’. In het maakproces hebben we ons bovendien laten inspireren door een luchtspektakel van spreeuwen, waar duizenden vogels om elkaar heen bewegen zonder te botsen.”  

Talenten

De voorstelling bevat niet alleen bekende gezichten van ISH, zoals b-boy-kampioenen Oscar Starink en Shane Boers, en ‘Flying Dutchman’ Bart van der Linden (winnaar Parkour Red Bull Art of Motion), maar verwelkomt ook nieuwe talenten. Bijvoorbeeld Yvonne Smink (Nederlands Kampioen paaldansen), freerunner Noa Diorgina (jongste wereldkampioen freerunning ooit) en urban parkour boy Siebe van de Spijker (zesvoudig Dutch Speed Champion).

Veertien getalenteerde performers, speciaal voor deze voorstelling geselecteerd, zorgen voor een energieke, afwisselende en spannende voorstelling. Rhythm & Flow gaat 26 januari in première in de Meervaart en tourt t/m 5 april door Nederland. 

Meer informatie & tickets

Meer inspiratie