Home » Reportage
Bewogen

Een herinnering vertalen naar dans? Noa maakt bijzondere docu ‘Bewogen’

Houd je van dans en van film? Dan moet je dit afstudeerproject van Noa Zevenbergen zeker in de gaten houden! Met haar korte documentaire ‘Bewogen’ onderzoekt ze met drie dansers hoe herinnering vertaald kan worden naar dans.

Vertelkracht menselijk lichaam

Noa’s project is een combinatie van dans, film en gesproken woord. Ze heeft een grote fascinatie voor het menselijk lichaam en de (vertel)kracht hiervan. In deze korte documentaire vertellen drie dansers een persoonlijk verhaal over hun thuis, vrijheid en afscheid. Ook word je als kijker meegenomen in de herinnering.


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


Ode aan het lichaam

Met deze film hoopt Noa mensen te laten verwonderen over het lichaam en de vertelkracht van dans en beweging. Volgens haar leven we namelijk in een tijd waarin alles ontzettend snel gaat. ‘‘Veel informatie gaat via het hoofd en hierdoor verliezen we soms het contact met ons eigen lichaam,’’ vertelt ze. ‘‘Terwijl ons lichaam juist zo’n krachtig instrument is om verhalen mee te vertellen. Daarom vind ik het belangrijk dat deze film gemaakt wordt. Het is een ode aan het lichaam in al z’n kwetsbaarheid, schoonheid en rauwheid.’’

Realisatie van dit project

Op dit moment is Noa druk bezig met de realisatie van haar film. Ze heeft ontzettend veel zin om van haar plan realiteit te maken. Ben je nieuwsgierig geworden of wil je het project van deze enthousiaste documentairemaakster steunen? Lees dan meer op de website.

Meer inspiratie