Home » Reportage
Bron: MBO Dans Goes

De dansopleiding van MBO Dans Goes 2015-2016

Bij MBO Dans Goes is elke student anders, heeft zijn of haar eigen unieke danskwaliteiten en dat vinden wij juist te gek! Onze aanpak kenmerkt zich door onze focus op de unieke danskwaliteiten van elke student, kleinschalig onderwijs en energieke en deskundige docenten uit het internationale werkveld. Ons onderwijs is gericht op een sterke (danstechnische) basis en wij vinden de persoonlijke ontwikkeling van de studenten heel belangrijk.

Wij willen niet een ‘standaard’ mbo-dansstudent afleveren, maar hopen de studenten zoveel mee te geven aan lichaamsbewustzijn, danskennis, zelfvertrouwen en enthousiasme, dat zij elk op hun eigen manier een weg vinden in de professionele danswereld.

Wat is jullie specialisme?

De opleiding is gebaseerd op drie pijlers, die iedereen volgt: Uitvoerend Danser, Dansdocent, Dansondernemer. De eerste twee jaren zijn basisjaren en volgen onze studenten alle dansvakken; moderne dans, hedendaags, hiphop new style, klassiek ballet en jazzdans. Daarna worden moderne dans en hedendaagse dans de twee basisvakken. Vervolgens stellen studenten hun eigen danspakket samen: klassiek ballet, jazz, hiphop new style en/of fusion. Uiteraard volgen ze ook vakken als didactiek, anatomie, dansgeschiedenis, sociale vaardigheden, Nederlands, Engels, rekenen, mini-onderneming en evenementmanagement.

Wat maakt jullie opleiding bijzonder?

Wij bieden een veilige omgeving waar studenten zich volop kunnen ontwikkelen tot de dansprofessional die zij kunnen en willen zijn, in welk werkveld; uitvoerend of docerend en welke stijl dan ook. Ook bieden wij een verkort traject, MBO Dans+, aan voor zeer getalenteerde studenten, die minimaal een havodiploma hebben en al een buitengewoon dansniveau hebben. Moderne dans en hedendaagse dans zijn belangrijke vakken maar…..wij bieden als enige in Nederland ook de streetdance lesgevers-opleiding van Steeve Austin aan! Naast dat je leert lesgeven in verschillende dansstijlen, kun je bij ons ook het certificaat behalen van de streetdance lesgevers-opleiding. Deze opleiding wordt ook opengesteld voor externen uit het danswerkveld. Kijk voor meer informatie op onze site!

 Wat zijn de carrièrekansen van je studenten?

Onze alumni doen het goed: 32% stroomt door naar HBO, 37% gaat lesgeven, 11% wordt uitvoerend danser. Tot nu toe is 100% van de oud-studenten, die auditie hebben gedaan bij HBO-dansopleidingen ook aangenomen! Daar zijn we erg trots op: Rowan Hoppenbrouwers heeft het geschopt tot de top-10 van So You Think You Can Dance, Spikey Lee Claessens stond in de finale van The Ultimate Dance Battle en Rik Kaijser studeert nu Uitvoerend Dans aan Codarts en stond recent met zijn choreografie in de finale van het vermaarde internationale choreografenconcours in Hannover!

Contactinformatie:
MBO Dans Goes
Zwembadweg 1 Goes
T 0113-558600
info@mbodansgoes.nl
www.mbodansgoes.nl  

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Bel of mail dan met Marcia Smeding, artistiek leider MBO Dans Goes, te bereiken via msmeding@scalda.nl, T 0113-558600.