Home » Reportage

Dansvoorstellingen ook zo gemist? Holland Dance Festival 2022 is een aanrader

Van 3 t/m 19 februari toont Holland Dance Festival voor de achttiende keer internationale topgezelschappen en danskunstenaars, nieuwe ontdekkingen, oude bekenden en ook vele Nederlandse primeurs. Dansstad Den Haag is het kloppende hart van het festival, met daarnaast voorstellingen in Delft, Tilburg, Rotterdam en Amsterdam. Na een goede start, belooft het programma de komende dagen veel goeds. Wat kunnen we nog meer verwachten?

Het beste van de Nederlandse dans

Grootschalige dansproducties, intieme voorstellingen, jonge toptalenten, dansers op de top van hun kunnen, oudere dansers en dansers met en zonder beperking. Ze zijn allemaal vertegenwoordigd in negentien verschillende producties en zestig voorstellingen, die het beste tonen wat de hedendaagse dans wereldwijd heeft te bieden.

Het werk van choreografen met zeer uiteenlopende carrières, artistieke visies, culturele achtergronden en verschillende staten van dienst geeft het Holland Dance Festival een unieke uitstraling en daarmee een unieke plek in het danslandschap van Nederland en de wereld.

Exclusieve jubileumvoorstelling Introdans vanuit je woonkamer te zien

Introdans bestaat dit 50 jaar en hun jubileumproductie wordt opgedragen aan het Prinses Beatrix Spierfonds, dat 65 jaar bestaat. Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Margriet wonen deze voorstelling op donderdagavond 10 februari ook bij in Amare in Den Haag. Het programma toont meesterlijke balletten van Jiří Kylián en Sidi Larbi Cherkaoui. Om nog meer publiek de kans te geven om deze feestelijke dansvoorstelling met Introdans mee te maken, kan de voorstelling tegen een klein bedrag ook via een livestream worden bekeken.

Meer inspiratie