Home » Reportage
Dansopleiding van Lucia Marthas 2016-2017 © Michel Schnater

Dansopleiding van Lucia Marthas 2016-2017

“Waar talent excelleert” ​

Wil je later kunnen performen als Nathalie La Rose, stralen als Gaia Aikman en Nadjim Severina (The Lion King) of Cindy Belliot (Motown the Musical, Londen)? Aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts (LMIPA) kun jij je talent optimaal ontwikkelen, net zoals zij dat hebben gedaan.

Waarom het Lucia Marthas Institute for Performing Arts?

LMIPA is een kleurrijk instituut met leerlingen en studenten afkomstig uit vele culturen en uit alle lagen van de samenleving. Een opleidingsinstituut dat midden in het werkveld en de samenleving staat, eigentijds, innovatief, laagdrempelig en multicultureel. Een warm huis dat open staat voor ieder talent, ongeacht waar je vandaan komt.

Hier word je opgeleid tot podiumkunstenaar of docent voor het nationale en internationale werkveld van de performing arts, met name voor dans, musical en muziektheater. Dit werkveld vormt een belangrijk onderdeel van de hedendaagse podiumkunsten en heeft behoefte aan hoogopgeleide, breed inzetbare podiumkunstenaars.

Wat maakt de opleiding zo bijzonder?

LMIPA staat voor topkwaliteit. Het curriculum van LMIPA wordt voortdurend geijkt op de eisen die het werkveld aan afgestudeerden stelt en geeft hiernaast blijk van een duidelijke, eigen benadering van onderwijs en leren. Deze benadering heeft zich inmiddels bewezen, zoals blijkt uit de waardering door afgestudeerden, het werkveld en de overheid. Niet voor niets is de opleiding Ba Dans van LMIPA als enige performing-arts bacheloropleiding in Nederland geaccrediteerd als Excellent.

Het instituut onderhoud zeer intensieve contacten met het werkveld. Aan LMIPA doe je praktijkstages gedurende de hele opleiding, en niet alleen het laatste jaar. Docenten bij LMIPA geven niet alleen les, maar zijn ook werkzaam in het werkveld. Zo ervaren zij wat er in de praktijk gebeurt en kunnen zij dit zelf zo ook overbrengen naar de leerlingen en studenten toe en blijven zij up-to-date. Na een opleiding aan LMIPA ben je echt klaar voor het werkveld.

Lucia Marthas Institute for Performing Arts biedt drie Hbo-opleidingen aan: Ba Dans, Ba Docent Dans, en Ad Dans (i.s.m. Hanze Hogeschool Groningen), een Mbo-opleiding Dansleider/Dans (i.s.m. Noorderpoort Groningen) en diverse vooropleidingstrajecten: twee reguliere buitenschoolse vooropleidingstrajecten en drie geïntegreerde (DAMU) trajecten, op vmbo- en havo/vwoniveau in Amsterdam, i.s.m. het Zuiderlicht College en het Gerrit van der Veen College, en in Rotterdam, i.s.m. het Thorbecke Voortgezet Onderwijs. Daarnaast is er vanaf dit schooljaar een samenwerking aangegaan voor een vooropleidingstraject met het Segbroek College in Den Haag.

Studierichtingen

Hbo: 

  • Ba Dans
  • Ba Docent Dans
  • Ad Dans (Associate Degree)

Mbo:

  • Dansleider/Dans
  • Vooropleiding

Kijk voor meer informatie over de opleidingen, open dagen (Amsterdam 22 januari, Groningen 5 februari) en audities op www.luciamarthas.nl

Contactinformatie:

Lucia Marthas Institute for Performing Arts
Rustenburgerstraat 436
1072HK Amsterdam
t: 020 676 1370
e: info@luciamarthas.nl
w: www.luciamarthas.nl

Locatie Groningen
Akkerstraat 99
9517 KZ Groningen
t: 050 595 54 54
e: info@luciamarthas.nl

Facebook: /luciamarthas
Twitter: @luciamarthas
Instagram: @official_lucia_marthas
YouTube: Lucia Marthas