Home » Reportage

6 tips om werk te vinden als danser

Als danser kan het vinden van werk soms best een uitdaging zijn. Er zijn diverse mogelijkheden voor dansers en verschillende soorten jobs in allerlei settings. Van dansen in muziekvideo's, films, televisieprogramma's en reclames, tot dansen in een voorstelling of met een artiest. Hier zetten we 6 tips op een rijtje om werk te vinden als danser. 

1. Bouw een cv op en maak en portfolio

Maak een cv waarin je ervaring en achtergrond duidelijk naar voren komt. Benoem waar je je professionele danstraining hebt gevolgd, welke workshops of lessen je hebt gedaan en voor welke organisaties je eerder hebt gewerkt als performer. Helemaal ideaal als je een korte video van jezelf of een website maakt waarin je skills worden gehighligt. 

2. Doe aan netwerken en ga naar dansevenementen

Het is belangrijk om jezelf te laten zien. Wanneer mensen je kennen en weten wat je te bieden hebt, is het gemakkelijker om nieuwe jobs te vinden. Ga naar dansworkshops, lessen en andere evenementen om andere dansers en professionals uit de dansindustrie te leren kennen. Maak nieuwe connecties en ontdek welke mogelijkheden er zijn. 

3. Sluit je aan bij een agency

Veel dansers vinden werk via dans agencies die dansers representeren en hen helpen om nieuwe mogelijkheden te vinden. Doe onderzoek naar verschillende agencies en sluit je aan bij een agency die past bij het soort werk waar je naar op zoek bent. 

4. Doe veel audities

Veel theatergezelschappen en entertainment shows zijn regelmatig op zoek naar nieuwe dansers. Houd sociale media en websites in de gaten om op de hoogte te blijven van wanneer er audities zijn. Audities kunnen heel leerzaam zijn, hoe vaker je het doet, hoe gemakkelijker het zal gaan en hoe groter de kans is dat je wordt aangenomen.

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


5. Overweeg dansgerelateerd werk

Naast werken als uitvoerend dansers, zijn er vele andere mogelijkheden binnen de dansindustrie. Denk bijvoorbeeld aan lesgeven, choreograferen en danstherapie. Overweeg om dit naast je andere werkzaamheden te doen wanneer je behoefte hebt aan meer stabiliteit.

6. Houd vol!

Om als danser aan werk te komen moet je hard werken en heb je te maken met flinke competitie. Soms kan het frustrerend zijn wanneer je niet gelijk nieuwe jobs vindt, maar geef niet op! Als dansen is waar je hart ligt, dan zal het alle moeite waard zijn wanneer je uiteindelijk werk vindt waar je gelukkig van wordt. 

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Meer inspiratie