Zigeunerfamilie Mirando in theatervoorstelling Moos d'Herripon

De Overlever, van 17 t/m 27 oktober in Podium in de Polder. Beeld door Jan MeursTheatermaker Moos d'Herripon gebruikte de thematiek van de overlevers bij uitstek, zigeuners, voor haar nieuwste theatervoorstelling De Overlever. Het levensverhaal van de zigeunerfamilie van Roma Mirando, zoon van de wereldberoemde Tata Mirando, diende als inspiratie. Met muzikale en inhoudelijke medewerking van het zigeunerorkest Tata Mirando, het jonge Alkmaarse zang- en acteertalent Milou Bakker en dansers Mena Leila en Daniel Sandu, schetst d'Herripon een wereld waarin de niet aflatende zoektocht naar vrijheid en het pure leven centraal staat.

De Overlever is een productie van Stichting Podium in de Polder, producent en initiatiefnemer van het Noord-Hollandse Mijzenfestival. De première van De Overlever vindt plaats tijdens de Kunst10daagse in Bergen van 17 t/m 27 oktober. Daarna zal de voorstelling op tournee gaan. Meer informatie en kaartverkoop via de website van Podium in de Polder.

Koninklijk Zigeunerorkest Tata Mirando

Het orkest o.l.v Djagela Mirando is één van de bekendste zigeunerorkesten van Nederland. Djangela speelde ruim dertig jaar lang in het orkest van zijn vader, het Koninklijk Zigeunerorkest van Tata Mirando. Het Koninklijk Zigeunerorkest Tata Mirando brengt unieke interpretaties van Hongaarse, Roemeense en Armeense zigeunermuziek, aangevuld met eigen composities en arrangementen.

Moos d'Herripon

Moos danste en acteerde bij verschillende gezelschappen in Nederland en België en was als choreograaf actief bij onder andere het Zuidelijk Toneel, InDependance, workshop Nationaal Ballet en Springdance. Met haar eigen groep Do Dance maakte zij verschillende voorstellingen. d' Herripon is initiatiefnemer en artistiek leider van het Noord-Hollandse Mijzenfestival en was drijvende kracht achter het FAC Festival in Alkmaar. Ze geeft theaterles aan de opleiding Docent Theater van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en verleent haar medewerking als artistiek adviseur aan vele grotere en kleinere projecten.