Vind jezelf in de première van Protect Me

Protect MeOp maandag 23 april vindt de Nederlandse première van Protect Me plaats in de Rabozaal van de Stadsschouwburg Amsterdam. De première wordt gevolgd door een korte tournee door Nederland. Protect Me is een coproductie van Schaubühne Berlin en anoukvandijk dc.

In de voorstellingen stellen de dansers politieke thema’s aan de kaak en nemen menselijke relaties met een knipoog onder de loep. De dansers van anoukvandijk dc en de acteurs van Schaubühne Berlin bevinden zich in het begin van de show in een gedesoriënteerde staat. Ze zijn allemaal in crisis en zoeken steun bij elkaar. Harde thema’s worden op dezelfde manier behandelt als in de voorstelling Trust, een eerdere productie van Anouk van Dijk. “Protect Me is een zoektocht naar wie we werkelijk zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen”, aldus de anoukvandijk dc. website.

Na de première is de voorstelling nogmaals te zien op 24 april in de Stadsschouwburg Groningen en op 26 april in het Chassé Theater in Breda. Daarna reist de productie verder naar Athene.