Vandaag al kijken naar Dansers van Morgen

Grand jete cc-by-sa-2.0In Dansers van Morgen laten de jonge talenten van de Nationale Balletacademie zien wat ze kunnen. In deze voorstelling dansen de leerlingen klassieke balletten van bekende choreografen, zoals: Visions Fugitives van Hans van Manen, Sonatine van George Balanchine, Four Point Counter van William Forsythe en nog veel meer.

De Nationale Balletacademie is als enige balletopleiding in Nederland verbonden aan het Nationale Ballet. Hier worden talentvolle kinderen opgeleid op het allerhoogste niveau waarbij ze de professionele standaard meekrijgen die vereist is om te kunnen dansen bij Het Nationale Ballet of andere balletgezelschappen aan de internationale top. De opleiding is zwaar, veeleisend en begint al op tienjarige leeftijd. Iedere dag wordt er een zware danstraining gevolgd.

De voorstelling vindt vandaag twee keer plaats in Stadsschouwburg Amsterdam. De eerste voorstelling begint om 15.00uur en de tweede voorstelling om 20.00uur. Alle generaties staan op  het podium, van de jongste leerlingen tot de dansers die dit jaar afstuderen. Bestel snel nog kaarten op www.ssba.nl