Spitz!

Saskia de Badts schrijft boek over gezonde voeding voor dansers: ‘‘Een ingewikkelde relatie met je gewicht is onnodig’’

Dansers zijn dagelijks veel met hun lichaam bezig. En dat betekent niet alleen veel trainen en dansen, maar dat is ook zorgen dat je fit en in shape blijft. Iedere les en repetitie word je als danser met jezelf geconfronteerd in de spiegel en probeer je continue te verbeteren. Dat kan effect hebben op je zelfbeeld en op je relatie met voeding. Saskia de Badts kan daarover meepraten en deelt inzichten en tips in haar nieuwe boek Spitz!.

Gezonde relatie met voeding

Kijk jij elke dag in de spiegel om te zien of je dunner bent geworden? Weet je precies in welke spiegel je er mager uitziet en welke spiegel je moet mijden? En ben je ook nog eens voortdurend bezig met jezelf uithongeren? Dan is Spitz! misschien wel een boek voor jou. Saskia beschrijft in haar boek hoe je als danser topprestaties kan bereiken wanneer je een gezonde basis hebt op het gebied van voeding. Ze stelt dat als je als danser op de juiste manier leert omgaan met de zware beproevingen in het dansvak, dat je verstoord eetgedrag en eetstoornissen kunt voorkomen waardoor je simpelweg kunt genieten van het dansen.

 


Speciale aanbieding! Neem nu een jaarabonnement op Dans Magazine voor slechts een tientje en lees inspirerende artikelen, het laatste dansnieuws en handige tips. In ons april-nummer van 2022 lees je een uitgebreid interview met Saskia de Badt.


 

Tips, tools en recepten

Spitz! bevat handige tips, praktische tools en persoonlijke verhalen van dansers. Ook staan er heerlijke recepten in van dansers van vooraanstaande gezelschappen, zoals Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater en Introdans. Gewoon, omdat iedereen moet kunnen genieten van lekker eten. Aan de hand van dit boek verander je jouw bodyimage van negatief naar positief, met als bonus een gezond leven vol energie en plezier in het dansen. Je leest dat het niet alleen om eten draait, over intuïtief eten in plaats van een dieet volgen, en hoe je eetbuien kunt herkennen en voorkomen. Diverse emotionele verhalen van dansers laten je inzien dat je niet de enige bent. Met diverse opdrachten krijg je inzicht in wat je doet en hoe je hierin verbetering kunt aanbrengen.

Spitz!

Over de auteur

Saskia de Badts (1969) heeft na het afronden van haar dansopleiding vijf jaar in New York gedanst, lesgegeven en een van de grootste dansstudio’s mede gerund. Ze is gecertificeerd als Simonson-jazzdocent, pilatesdocent, afgestudeerd aan het Institute for Integrative Nutrition® (=IIN) Health Coach Training Program en docent basisonderwijs. Saskia is directeur van het Amsterdam Dance Centre en expert op het gebied van verstoord eetgedrag. Spitz! is haar eerste boek. Ze woont met haar man en zoon in Amsterdam.

Saskia de Badt

Voor meer informatie ga naar de website.

Meer inspiratie