Open Stage Project bij het New Dance Center

Open Stage dansprofessionals op 21 maart.Vrijdag 21 maart a.s. vindt alweer de tweede editie plaats van de Open Stage. Een samenwerkingsproject tussen New Dance Center aan de Binckhorstlaan 135 in Den Haag en New Dance Studios in Amsterdam. De Open Stage bevordert, faciliteert en stimuleert nationale en internationale dansers en choreografen en is daarmee het podium waar vernieuwende en creatieve initiatieven binnen alle dansstijlen elkaar ontmoeten, van modern tot klassiek, hiphop, modern jazz, Arabische dans en crossovers.

De samenwerking bestaat uit een uitwisselingsprogramma waarbij dansers en choreografen van New Dance Center (NDC) en New Dance Studios (NDS) zichzelf presenteren in beide steden. Op 21 maart zullen de professionals van de New Dance Studios zich presenteren in Den Haag, in Studio 3 van het New Dance Center. De professionals van het New Dance Center presenteren zich in Amsterdam op 23 maart aanstaande. Een Open Stage wordt vervolgd door een Next Level in mei/juni van dit jaar, waarvoor de beste stukken uit beide dagen worden geselecteerd.

In het najaar vindt deze uitwisseling nogmaals plaats.

Partners in dans

New Dance Center (NDC), centrum voor dans, body & mind, biedt een breed scala aan dans- en bewegingslessen voor dansers van allerlei niveau’s, van beginnend tot en met professionals en voor alle leeftijden. Binnen NDC is er veel aandacht voor scholing en ontwikkeling van talent. NDC fungeert tevens als trainingsstudio en als internationaal expertisecentrum voor dansprofessionals en choreografen.

New Dance Studios (NDS) in Amsterdam is een broedplaats voor dansers, choreografen en gezelschappen. Met advies, begeleiding en publiciteit is NDS de springplank voor aanstormend talent.

Artistiek leiders Joan van der Mast (NDC) en Glenn Westphal (NDS) hebben een jarenlange intensieve samenwerking waarbij het bevorderen, faciliteren en stimuleren van ontwikkelingen van dans centraal staat.

Dit doen zij door het aantrekken van (internationale) gastdocenten, het opzetten van kwaliteits-bevorderende projecten zoals de Open Stage, coachings- en begeleidingtrajecten en het faciliteren van professionals uit de danswereld om nieuw werk te maken en/of bewegingsonderzoek uit te voeren.

Locaties & informatie

Open Stage dansprofessionals op 21 maart.

New Dance Center (NDC)
Gebouw MOOOV
Binckhorstlaan 135, 2516 BA Den Haag
Aanvang 21 maart: 19:30 uur
Donatie: € 10 volwassenen | € 5 jeugd
Maximaal aantal plaatsen: 80
Reserveringen via e-mail: service@newdancecenter.nl

New Dance Studios (NDS)
Oostblok (voormalig Muiderpoorttheater)
Tweede van Swindenstraat 26, 1093 VS Amsterdam
Aanvang 23 maart: 19:30 uur
Donatie: : € 11 volwassenen | € 9 studenten | €5 dansstudenten
Maximaal aantal plaatsen: 70
Reserveringen via de website: www.oostblok.nl

Voor meer informatie over het New Dance Center kijk op de website. Via Facebook.com/dansjijnu lees je updates over de laatste ontwikkelingen.