Nieuw dansseizoen van WArd/waRD

Publiciteitsfoto The Red PieceOp 5 september 2013 is de start van het nieuwe dansseizoen van WArd/waRD met de voorstelling Ohm in The Place in Londen. Vervolgens zal de voorstelling The Red Piece van september 2013 tot en met februari 2014 te zien zijn tijdens een tour door Nederland, België en Rusland. Ook is de voorstelling Co(te)lette te zien tijdens deze tour. De voorstellingen van WArd/waRD zijn samengesteld door choreografe Ann Van den Broek.

Dansvoorstelling Ohm

Het seizoen begint met de dansvoorstelling Ohm waarin weerstand, verlies en actie centraal staan. Op een spannende manier wordt het gevecht tegen weerstand uitgebeeld. Deze wordt als eerst opgevoerd in The Place in Londen. Hierna is de voorstelling ook te zien in Korzo in Den Haag en Theater Kikker in Utrecht.

The Red Piece

De voorstelling The Red Piece is door de selectie gekomen van de Nederlandse Dansdagen en is hier tijdens zijn tour door Nederland te zien op 6 oktober. Dit speelt zich af in de Bordenhal in Maastricht. Daarnaast is de voorstelling ook te zien in andere Nederlandse en Internationale steden, zoals Den Haag, Utrecht, Geel, Groningen en Moskou. De voorstelling The Red Piece ging op 13 mei 2013 in première en is sindsdien een populaire productie. Voor de voorstelling wordt samengewerkt met de Belgische band Dez Mona. Uitgangspunt bij The Red Piece is de passie die in elke emotie schuilt.

Co(te)lette

Verder is ook de dansvoorstelling Co(te)lette te bewonderen bij Korzo in Den Haag en Theater Kikker in Utrecht. In deze voorstelling wordt de mentale en fysieke drang naar bevrediging op een onrustige manier weergegeven. Hierbij worden de tegenstellingen tussen vrouw en vlees, schoonheid en vergankelijkheid en rauw en teder als uitgangspunt genomen.

Naast deze voorstelling wordt er in Korzo in Den Haag en Theater Kikker in Utrecht extra aandacht gegeven aan Ann Van den Broek. Hier is onder andere een ontmoeting met de choreografe, een dansworkshop, vertoning van de film Co(te)lette en is er bezoek van andere bijzondere gasten.

Meer informatie over de voorstellingen tijdens het dansseizoen of over WArd/waRD is te vinden op de website.