Zwarte Bonensoep met garnalen

Misty Copeland’s zwartebonensoep met garnalen

Misty Copeland zou 'het verkeerde lichaam' voor een ballerina hebben, maar op 30 juni 2015 werd ze als eerste Afro-Amerikaanse danseres ooit bij het American Ballet Theatre benoemd tot eerste soliste. Nu wil iedereen net zo’n strak balletlijf als zij. In haar nieuw te verschijnen boek leert ze je alles over haar voedingspatroon, recepten en work-outs. Dansmagazine.nl geeft alvast één van haar recepten weg: Zwarte bonensoep met garnalen.

Ingrediënten voor de garnalen:

  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel rode pepervlokken
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • Schil en sap van 2 limoenen
  • 16 gepelde, schoongemaakte Jumbo garnalen
  • 5 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de soep:

  • 800 gram gewassen en gedroogde zwarte bonen (blikje)
  • 1,1 liter kippenbouillon
  • 400 gram gesneden, ontvelde tomaten (blikje)
  • 120 milliliter slagroom
  • Tabascosaus

Werkwijze:

1. Verhit op middelhoog vuur 2 eetlepels olijfolie in een soeppan.

2. Fruit de ui samen met ¾ van de knoflook, de gemalen komijn en het chilipoeder. Voeg zout en peper naar smaak toe.

3. Ondertussen meng je de rest van de knoflook met 3 eetlepels olijfolie, de geraspte citroenschil, de rode pepervlokken en de peterselie. Voeg zout naar smaak toe.

4. Roer de garnalen door de marinade uit stap 3 en zet ze hierna apart.

5. Voeg de zwarte bonen toe aan de uien. Stamp ze fijn met bijvoorbeeld een stamppotstamper.

6. Voeg ook de tomaten, de slagroom en de kippenbouillon toe. Zet het vuur iets hoger, zodat de soep gaat koken.

7. Laat de soep 11 minuten koken op laag vuur. Roer af en toe door.

8. Bak de garnalen 2 à 3 minuten in een voorverwarmde koekenpan.

9. Keer de garnalen. Voeg het citroensap toe en laat de garnalen nog enkele minuten koken, net zolang tot ze ondoorzichtig zijn geworden.

10. Voeg de tabascosaus toe aan de soep. Voeg ook zout en peper toe naar smaak.

11. Serveer de soep in kommen. Als topping leg je vier garnalen op elke kom soep.

Eet smakelijk!