Mannelijke dansers gezocht voor dansonderzoek

VDO is op zoek naar mannelijke dansers voor onderzoek.De Vereniging voor Dansonderzoek (VDO) is op zoek naar dansers met een moderne dans achtergrond en dansers met een brede hiphop/breakdance achtergrond, beide mannelijk, voor een onderzoek. Het betreft een samenwerking tussen de Universiteit Utrecht (danswetenschap), het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour en choreografen en dansers.

Het VDO, een platform dat bijdraagt aan gedachtenuitwisseling, verspreiding van onderzoeksresultaten en discussie over de danswetenschap in Nederland, is op zoek naar het volgende:

 1. Mannelijke dansers met een moderne dans achtergrond op onderstaande niveaus:
  a. in opleiding voor een professionele carrière
  b. vrijetijdsbeoefening op hoog niveau
 2. Mannelijke dansers met een brede hiphop/breakdance achtergrond op onderstaande niveaus:
  a. in opleiding voor een (semi)professionele carrère
  b. vrijetijdsbeoefening op hoog niveau

Het onderzoek

In samenwerking met een choreograaf en twee professionele dansers zijn er tien korte dansfrasen ontwikkeld, elk van enkele seconden. Deze frasen worden aangeleerd en moeten zo precies mogelijk worden uitgevoerd. Vervolgens worden deze frasen op video opgenomen en later vertoond aan dansexperts (dansers en choreografen), terwijl deze in een fMRI scanner liggen. De fragmenten, of afbeeldingen daarvan, zullen getoond worden in artikelen over en presentaties van de onderzoeksresultaten.

De dansfrasen worden ingestudeerd op 21 april (Paasmaandag), waarschijnlijk in Amsterdam. De opname vindt eind april plaats (datum nog niet bekend), waarschijnlijk in Utrecht. Reiskosten worden vergoed.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar beide emailadressen:
Wieneke van Breukelen: wienekevanbreukelen@gmail.com
Liesbeth Wildschut: E.M.M.Wildschut@uu.nl

In jouw aanmelding moet zitten:

 1. Persoonlijke gegevens
 2. CV op het gebied van moderne dans of hiphop/breakdance
 3. Motivatie
 4. Filmpje waarin je als danser te zien bent in de dansvorm waar je je voor aanmeldt. Zorg dat er, binnen jouw stijl, ruime variatie is in het materiaal dat je in het filmpje toont.

Deadline voor aanmelding is: 6 april 2014