Foto: Pascal Moors - Nose for Photography - Amateurdansfestival

Limburgse amateurdansers in het spotlicht tijdens Amateurdansfestival 2015

Ruim driehonderd amateurdansers uit Limburg laten zien wat ze in hun mars hebben tijdens het Amateurdansfestival 2015. Op zondag 8 november volgen de deelnemers workshops en trakteren ze het publiek op een spetterende dansvoorstelling. Het Huis voor de Kunsten Limburg en de Dans Docenten Vereniging Limburg organiseren het Amateurdansfestival één keer in de twee jaar.

Overdag volgen de dansers workshops in allerlei dansstijlen. Dansdocente Andrea Beugger verzorgt een workshop moderne dans. Dansdocente en kunstprojectontwikkelaar Laura van Sonsbeek neemt de deelnemers mee in de wereld van urban dance. Een jazzworkshop zal verzorgd worden door Tara Masimer, een choreografe uit de Verenigde Staten die onder andere bij het Amerikaanse dansgezelschap Synthesis Dance danste. Dans- en theaterartieste Deborah Black geeft samen met theatermaker Arjan Gebraad een workshop over viewpoints.

Tweede kaartje gratis

Niet alleen de dansers kunnen genieten tijdens de dag, ook het publiek kan het Limburgse danstalent aanschouwen tijdens de publieksvoorstelling in Theater de Maaspoort in Venlo. Allerlei dansgroepen passeren de revue tijdens een twee-en-een-half uur durende show. Kaarten voor de publieksvoorstelling kosten 12,50 euro. Elk tweede kaartje is gratis. Voor kinderen geldt een gereduceerd tarief van 7,50 euro.

Ga voor meer informatie en het bestellen van de kaarten naar de website van Maaspoort.

Meer inspiratie