Jukeboxcity. Foto Joyce van Belkom

Jukeboxcity maakt van de stad een decor

Vanaf een geheime locatie getuige zijn van een performance met de stad als filmset. Dat is wat het makersduo Vloeistof doet in de nieuwe voorstelling Jukeboxcity, die op 8 augustus 2015 in premiere gaat op het Festival Boulevard in Den Bosch.

Van stad naar decor

Vloeistof verkent nieuwe mogelijkheden om de toeschouwer actief bij de voorstellingen te betrekken en de dans anders te laten beleven. In Jukeboxcity ga je als publiek mee naar een geheime plek. Vanaf die locatie kun je ongehinderd voorbijgangers bekijken. Je gaat als het ware undercover, terwijl de voorstelling zich op straat afspeelt, gewoon tussen de voorbijgangers. Ondertussen weten die voorbijgangers niet dat zij een onderdeel worden van de voorstelling. Zo wordt een doodnormaal plein in een doodnormale stad opeens het decor van een interdisciplinaire voorstelling met dans, voiceover, en live muziek en geluid.

Door de stad als onderdeel van de voorstelling te gebruiken, exploreer je hoe dans, ruimte, muziek en tekst op elkaar inwerken en beïnvloeden en hoe dat je kijk op de wereld verandert.  Hoe tolerant zijn de voorbijgangers? Hoe reageren zij op wat er gebeurt? Het is allemaal een onderdeel van de voorstelling. Kijk jij na afloop anders naar de mensen op straat?

Crowdfunding

Het project is grotendeels tot stand gekomen dankzij crowdfunding. Wie de voorstelling wil steunen kan dat hier doen.
Jukeboxcity is te zien op Festival Boulevard in Den Bosch en op Festival Incubate in Tilburg. Meer informatie over de voorstelling vind je op de site van Vloeistof.