Bron: Barcelona Dance Award 2016

Internationale danswedstrijd voor amateurdansers in Barcelona

Barcelona is niet alleen de stad van Gaudí, maar ook van de grootste en belangrijkste danswedstrijd voor amateurs in Europa. Van 24 tot en met 28 maart 2016 vindt hier de Barcelona Dance Award 2016 plaats. Vier dagen lang strijden amateurdansers in allerlei dansstijlen om één van de zes felbegeerde prijzen.

Zowel klassiek ballet, moderne dans, jazzballet, musicaldans en tapdans als minder conventionele dansstijlen zoals Ierse dans en volksdans zijn welkom. Zowel solisten, duo’s en groepen van alle leeftijden kunnen zich inschrijven. Het programma van de Barcelona Dance Award 2016 omvat talloze dans- en theaterworkshops waar de dansers aan mee kunnen doen, de optredens van alle dansgroepen en natuurlijk de prijsuitreiking.

Internationale dansontmoetingen

Er zijn prijzen weg te geven voor verschillende categorieën, namelijk ‘Best Dance School’, ‘Sissi Award for Dance’, ‘Artistic Direction’, ‘Special Mention of the Jury’, ‘Barcelona Dance Award Europe’ en ‘Barcelona Dance Award 2016’.  De jury zal bestaan uit internationale danskenners.

De Barcelona Dance Award 2016 wordt georganiseerd door Award Europe SRL. Deze culturele organisatie organiseert al sinds 1998 internationale dansevenementen. De organisatie wil door middel van de Barcelona Dance Award amateurdansers de mogelijkheid bieden om dansers van over de hele wereld te ontmoeten.