iLL Skill Squad steekt hofvijverconcert in eigenzinnig jasje

Hét Hofvijverconcert van Festival Classique in Den Haag wordt dit jaar in een eigentijds en eigenzinnig jasje gestoken. Het showteam iLL Skill Squad verzorgt het dansgedeelte en gaat de Hofvijver verassen met een energieke en humoristische choreografie. De achtste editie van het festival vindt plaats van woensdag 18 tot en met zondag 22 juni 2014.

Het Hofvijverconcert 2014

Het Mauritshuis, dat 27 juni zijn deuren heropent, was ooit een van de eerste rariteitenkabinetten in Nederland. Het is voor deze editie van Festival Classique de inspiratiebron voor de voorstelling op de Hofvijver. Het Hofvijverconcert is als een muzikaal beeldverhaal dat het publiek meeneemt naar 17e eeuwse schilderijen van Nederlandse meesters. 

Het residentieorkest onder leiding van Eivind Gulberg speelt composities van onder andere Nielsen, Respighi en Cantaloube. De voorstelling wordt geregisseerd door acteur en regisseur Jaap Spijkers (onder andere bekend van het Nationale Toneel) en de vormgeving wordt gedaan door Guus Geffen (onder andere van Het Toneel Speelt). De dansers van iLL Skill Squad steken klassiek in een modern jasje tijdens een energiek dansoptreden.

iLL Skill Squad

Sinds hun oprichting in 1999 bedenkt en maakt iLL Skill Squad shows en theateroptredens. Ook doen ze mee aan diverse wedstrijden, waaronder Holland’s Got Talent en de Kunstbende. Hun wisselende bezetting zorgt voor een constante aanvoer van nieuwe ideeën. De iLL Skill Squad omschrijft zichzelf als een formatie creatieve gekken, bij elkaar gebracht door de passie voor dans, muziek, emotie en kunst. 

 

Festival Classique

Sinds 2006 schudt Festival Classique het stoffige imago van klassieke muziek door korte optredens op unieke locaties voor jong en oud. Festival Classique laat iedereen genieten van klassieke muziek, met onder andere het Hofvijverconcert in het centrum van Den Haag, het KinderWaterConcert en de Babyconcerten.