Het Nationale Ballet zet herfstmaanden in vuur en vlam

VuurDe maanden oktober en november worden door Het Nationale Ballet doorgebracht in Spaanse sferen. Met de voorstellingen Carmen, Paquita en Bolero is er aan vuur en hartstocht niets te kort deze herfst.

Ted Brandsen choreografeerde Carmen in eerste instantie voor het West Australian Ballet, waar hij destijds (1998) artistiek directeur was. Deze voorstelling werd toentertijd bekroond met de Australian Dance Award. Carmen gaat over emoties van liefde en jaloezie en bestaat uit zowel gepassioneerde duetten als explosieve groepsscènes.

De 19-eeuwse klassieker Paquita gaat over het Spaanse zigeunermeisje Paquita en de Franse legerofficier Lucien. Als klein meisje wordt Paquita door zigeuners als enige overlevende gered van een gruwelijke dood. Jaren later keert ze samen met haar zigeunervrienden terug naar Saragossa. Een choreografie van Rachel Beaujean (bekend van haar bewerking van Giselle).

Vaste choreograaf Krzysztof Pastor maakt een choreografie op het wereldberoemde nummer van Maurice Ravel: de Bolero. De Bolero is sensueel en opzwepend en werd al eerder voor dans gebruikt door Maurice Béjart.

Bekijk de speellijst op www.het-ballet.nl