Garg Gate

Grappig: Het Nationale Ballet en American Ballet Theatre dagen elkaar online uit

Tekst: Vica Kolbeek

Sinds een paar weken twee dansers van Het Nationale Ballet en American Ballet Theatre elkaar uit. Het begon allemaal onschuldig met mini-interviewtjes met mededansers en is nu uitgegroeid naar hoe American Ballet Theatre het noemt, The Garg Gate.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door American Ballet Theatre (@abtofficial)

Hoe het allemaal begon

Conner Holloway, danser bij American Ballet Theatre, is in september begonnen met vragen stellen aan mede dansers met een mini microfoon. In de eerste 2 video’s vroeg hij wat hun minst favoriete ballet pas is. De meeste dansers antwoorden met gargouillade. 1,5 maand later dacht Daniel Monter Real, danser bij Het Nationale Ballet, origineel te zijn door hetzelfde te doen alleen dan met een vlinder op een stok die als microfoon moet dienen. Aan het einde van de take-over kwam Daniel erachter toch niet zo origineel te zijn en heeft hij zijn excuses aangeboden aan Connor en American Ballet Theatre.

Gargouillade

American Ballet Theatre aanvaarden de excuses en reageerdenmet het volgende: ‘Excuses aanvaard Het Nationale Ballet. Maar mogen wij je gargouillade zien?’, Challenge accepted is het antwoord van Het Nationale Ballet en daarop wordt het reactie filmpje gemaakt waarin Daniel reageert op de challenge, het filmpje eindig met de woorden: Word vervolgd ABT?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Nationale Opera & Ballet (@nationaleoperaballet)

Naar Amsterdam

Een paar dagen geleden heeft American Ballet Theatre gereageerd met een filmpje waarin Conner Daniel verrast met een bezoek in Amsterdam. Conner loopt de studio binnen op hetzelfde moment dat Daniel zijn gargouillade aan het oefenen is aan de barre. In de reacties reageert Het Nationale Ballet: ‘Daniel!!! Wat moeten we nu doen?’, waarop Daniel zelf antwoord: ‘Kan ik nog meer betrapt zijn!’. Aan het einde van de video vraagt American Ballet Theatre aan Het Nationale Ballet of dit nog vervolgd gaat worden

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door American Ballet Theatre (@abtofficial)

 

Is dit het einde? Het lijkt erop van niet van niet, maar we gaan zien wat de Garg Gate ons nog gaat brengen.

Meer inspiratie