Een oosterse kerst met Abdallah en de gazelle van Basra

Rinus Sprong en Thom Stuart brengen met De Dutch Don't Dance Division een oosterse kerst naar Den Haag. Het balletsprookje Abdallah en de gazelle van Basra zal van 25 t/m 28 december in het Lucent Danstheater te zien zijn.

Abdallah en de gazelle van Basra is gebaseerd op het oude ballet Abdallah van de Deense choreograaf August Bournonville. Hij maakte dit ballet in 1855. Vorig jaar bracht De Dutch Don't Dance Division een eigen versie van de negentiende-eeuwse choreografie naar het theater. Door het succes van de voorstelling zal het ballet deze kerst weer te zien zijn.

Aan Abdallah werken professionele en amateurdansers mee. Onder de professionele dansers zijn een aantal bekend van The Ultimate Dance Battle: Sinerjey (Team Koen/Roemjana), Ivan Paulovich (Team Shaker) en Chantal Copello en Junior van Keulen (Team Rinus). Ook werken er twee jonge talenten van het American Ballet Theatre mee aan Abdallah.

Abdallah en de gazelle van Basra vertelt het sprookje van de arme schoenmaker Abdallah. Hij is verliefd op Irma, die zo mooi kan dansen dat ze de 'gazelle van Basra' wordt genoemd. Wanneer Abdallah de sjeik Ismaël redt, krijgt hij een kandelaar waarmee hij vijf wensen kan doen. Door die wensen dreigt hij echter Irma kwijt te raken. 

www.ddddd.nu