De dynamiek van The Red Piece

De dynamiek van The Red PieceMaandag 13 mei is de première van The Red Piece van Ann Van den Broek in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Met haar Nederlands – Vlaamse gezelschap WArd / waRD heeft Van den Broek een groepschoreografie gemaakt waarin emoties op een dynamische manier worden opgeroepen. Het uitgangspunt hierbij was de passie die in elke emotie zit.

In samenwerking met de Belgische band Dez Mona klinkt de passie ook door in de muziek van de voorstelling. Zanger Gregory Frateur brengt emoties op een hartstochtelijke manier over. Hierdoor ontstaat er een perfecte combinatie van muziek en dans.

Ann van den Broek

Ann Van den Broek is een choreografe die al jaren succesvolle dansproducties creëert. Emoties en menselijke gedragspatronen zijn terugkerende onderwerpen in haar werk. Haar dansproducties worden ook wel ‘instinctief’ en ‘explosief’ genoemd. Van den Broek heeft al verschillende awards gewonnen voor haar choreografieën, waaronder een Zwaan voor het stuk Co(te)lette in 2008.

The Red Piece is te zien in diverse theaters in Nederland. Ook wordt de voorstelling vertoond in Italië, Polen en Rusland. De complete speellijst is te vinden op www.wardward.nl of www.wardward.be.

Voor het laatste nieuws, foto’s en filmfragmenten kun je kijken op de Facebookpagina ‘WArd / waRD-Ann Van den Broek’. Ook kan het maakproces van The Red Piece gevolgd worden via de weblog blog.wardward.be.