Dansvoorstelling Nocturnes van Maguy Marin in Chassé Theater

Maguy MarinDe Franse choreografe Maguy Marin presenteert woensdagavond 26 maart haar dansvoorstelling Nocturnes in het Chassé Theater in Breda. Voorafgaand aan het optreden is er een voorbespreking.

Maguy Marin is een France choreografe en een autoriteit in de hedendaagse dans. Op woensdag 26 maart brengt ze haar dansvoorstelling Nocturnes naar Nederland. Ondanks de gevestigde positie die haar dansvoorstellingen hebben in de wereld van de moderne dans, blijft Marin haar grenzen opzoeken en onbekende wegen betreden, zo ook in Nocturnes.

Maguy Marins Nocturnes

Nocturnes gaat over geschiedenis, herinneringen en tradities, allen nauwkeurig op elkaar afgestemd zoals de nocturnes van Chopin. Maar in Marins dansvoorstelling loert de duisternis en de zes dansers in de show moeten zich staande houden in een dwingende reeks blackouts, omgeven door onheilspellende muziek gecomponeerd door Marins vaste samenwerkingspartner Denis Mariotte.

Maguy Marin

Voordat Maguy Marin interesse kreeg in choreografie danste ze bij het ballet van Maurice Béjart. Daar was ze vier jaar lang solist. Als choreograaf vestigde ze haar naam met May-B, waarna een lange reeks successen volgde. Daarnaast won ze een aantal prijzen, waaronder het Concours Chorégraphique International de Bagnolet, en een Bessie Award tijdens de New York Dance and Performance Awards.

Meer informatie

Nocturnes maakt deel uit van de Internationale Selectie, waar elk seizoen internationale voorstellingen worden gepresenteerd in het Chassé Theater. De show wordt om 19:45 uur geïntroduceerd door Volkskrant journaliste Annette Embrechts. Drie kwartier later begint de dansvoorstelling.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het theater.