Dansopera La Troupe d’Orphée bruisend van start

La Troupe d'OrphéeZondag 27 april presenteerde OPERA2DAY in samenwerking met Vox Luminis & Dutch Don’t Dance Division een uitverkochte première van La Troupe d'Orphée. Deze nieuwe muziektheatervoorstelling in de Grote Kerk Den Haag ontving juichende recensies.

La Troupe d'Orphée

In de nieuwe voorstelling La troupe d’Orphée komen muziek, zang en dans samen. De korte opera La descente d’Orphée aux enfers van barokcomponist Charpentier staat centraal. De bezoekers worden in de Grote Kerk te Den Haag ontvangen door een ‘troupe’ zangers, dansers en musici rondom de mythische sterzanger Orphée. Ze zien de ‘troupe’ zich voorbereiden op de voorstelling en worden door sterzanger Orphée tot in de onderwereld en weer terug meegenomen in zijn persoonlijke, tragische liefdesgeschiedenis.

La Troupe d'Orphée is nog van zaterdag 3 tot en met woensdag 7 mei 2014 te zien in de Grote Kerk, Den Haag. De voorstelling is in het Frans gezongen en voorzien van Nederlandse boventiteling.

Juichende recensies

Volgens NRC (vier sterren) is La troupe d’Orphée een ‘betoverend saluut’ aan de tijd waarin opera werd gespeeld door rondtrekkende troupes:
“In de regie van Serge van Veggel vervagen de grenzen van het toneel. … De ingenieuze, van spelplezier overlopende adaptatie maakt La troupe d’Orphée tot origineel, verrassend en effectief muziektheater.” NRC, 28 april 2014.

Een ‘Adembenemende Orphée’, schreef de Theaterkrant en gaf vijf sterren:
“In Den Haag voltrekt zich een waar mirakel. Het jonge operagezelschap Opera2day strijkt als een rondreizend gezelschap neer en verrast, amuseert en ontroert, brengt het publiek letterlijk in aanraking met la troupe en maakt optimaal gebruik van de ruimte.” Theaterkrant, 28 april 2014.