Foto: Ben van Duin - de KISS moves

Dansgezelschap de KISS moves viert tienjarig jubileum

“Nederland, word wakker, dit mag niet verloren gaan”, zei Holland’s Got Talent-jurylid Gordon over dansgezelschap de KISS moves. Enkele jaren geleden deed het dansgezelschap mee aan Everybody Dance Now en Holland’s Got Talent om een groter publiek te bereiken en zichzelf zo financieel te redden. Dat is gelukt. Komend dansseizoen viert het dansgezelschap haar tienjarig jubileum met de dansvoorstelling WHY are YOU?- 10 jaar FUSION danstheater.

In WHY are YOU? komen de hoogtepunten uit tien jaar KISS moves bij elkaar in een nieuwe creatie. Klassiek ballet, moderne dans, urban dance en volksdans ontmoeten elkaar op zowel hiphopmuziek als Beethoven en Tchaikovsky. Artistiek leider en choreograaf Dorottya Kiss zei over de dansvoorstelling: “Na tien jaar hard werken, lachen, huilen, plezier en uitdagingen zijn we klaar voor WHY are YOU?. Ons doel is fusion een stevige plek te geven in de Nederlandse theatersector. De voorstelling bevat onze persoonlijke verhalen. Het is kritisch, dramatisch en humoristisch. Ik vind het dé voorstelling die laat zien waarom wij bestaan, in de breedste zin van het woord.”

WHY are YOU? meer dan zeventig keer te zien

De KISS moves is opgericht door de Hongaarse Dorottya Kiss. Haar missie is om kunstvormen te ‘onthiërarchiseren’. Dat doet ze door met haar dansgezelschap klassiek dans- en muziekrepertoire te bewerken. Ze behandelt maatschappelijke onderwerpen om zo bij te dragen aan een maatschappij waarin openheid, respect, creativiteit, kwaliteit en continuïteit centraal staat. WHY are YOU? is komend seizoen in meer dan zeventig theaters in Nederland te zien. De dansvoorstelling gaat op 25 september 2015 in première in het Bijlmer Parktheater.

Meer inspiratie