Danser Vito Mazzeo eerste solist bij Het Nationale Ballet

Muziektheater Amsterdam. Beeld van Edwin Walvis via WikimediaDe Italiaanse danser Vito Mazzeo is vanaf het nieuwe dansseizoen eerste solist bij Het Nationale Ballet. Op 7 september 2013 maakt hij zijn debuut als eerste solist tijdens het Gala in Het Muziektheater Amsterdam. Mazzeo heeft eerder al bij drie gezelschappen gedanst en verschillende prijzen gewonnen.

Vito Mazzeo

Mazzeo was in 2010 in dienst als tweede solist bij het San Francisco Ballet. Zes maanden later werd hij bevorderd tot eerste solist. Ook heeft hij gedanst bij The Royal Ballet en het Rome Opera Ballet.

Hij heeft eerder twee prijzen gewonnen: de Leonide Massine Award voor de beste Italiaanse danser in 2010 en de Danza&Danza Award voor beste danser van het jaar.

Het Nationale Ballet

Het Nationale Ballet is een dansgezelschap in Amsterdam. Het gezelschap heeft voor verschillende populaire en bijzondere producties gezorgd, waaronder Romeo en Julia en Het Zwanenmeer. De meeste voorstellingen worden gegeven in Het Muziektheater in Amsterdam.

Dit jaar is ook Sen Sjouke nieuw bij het dansgezelschap. Hij heeft gedanst bij de American Ballet Theatre Studio Company en was finalist van de Prix de Lausanne. Danser Tycho Hupperets verliet in 2011 het gezelschap, maar keert tot en met november 2013 weer terug.