Dans en win The Webdancebattle

The WebdancebattleDans met je team, film jezelf, zet de video online en wie weet win jij wel The Webdancebattle! Het concept is bedacht door de choreografen Herma Radewalt en Aafke Gerssen om teams die een heel seizoen trainen de kans te geven deel te nemen aan wedstrijden. Bij The Webdancebattle kun je online battlen tegen teams uit Nederland en België. 

De Webdancebattle

De deelnemers maken een choreografie, filmen deze en plaatsen hem via YouTube op de website van The Webdancebattle. De jury bekijkt de filmpjes en plaatsen de uitslagen onder ieder filmpje. 

The Webdancebattle maakt onderscheid in de dansstijlen Streetdance/HipHop, Jazz/Showdance en Moderne dans. De leeftijdscategorieën zijn ‘mini’s’ t/m 7 jaar, 8 t/m 12 jaar, 13 t/m 17 jaar en 18 jaar en ouder. De teams bestaan uit Small Teams (t/m 8 personen) en Large Teams (9 of meer personen). Dit alles is ook in te delen in de categorieën beginners en gevorderden. 

Geldprijzen

Bij voldoende deelname zijn er per categorie drie prijzen te winnen. Iedere categorie heeft een 1e, 2e en 3e battleprijs. Ook is er een prijs voor de beste choreografie. Als alle filmpjes zijn ingezonden kunnen mensen tevens stemmen op hun favoriet. Hier komt de publieksprijs uit voort. 

The Webdancebattle steunt ook een goed doel! Het eerste seizoen steunen zij stichting KIKA. 

Bezoek de website

Op de website van The Webdancebattle kun je allerlei informatie vinden. Er is een agenda waar alle data in staan van TheWebdancebattle en andere wedstrijden. Ook kan je er informatie vinden over de verschillende stijlen en de regels. Op de homepage vind je bovendien uitleg over hoe je het beste kan filmen en inschrijven met enkele voorbeelden.