Foto: Anna Smakman

Bijzonder dansproject voor mensen in Beiroet

Een tijdje geleden kon je er niet omheen in het nieuws: de explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet. Na deze vreselijke ramp in augustus lijdt de bevolking nog meer onder de zware omstandigheden. Stichting Hearttohard gaat in de Libanese hoofdstad Beiroet kunst, muziek en dans inzetten om de mensen een hart onder de riem te steken. In december gaat de organisatie van start met het project ‘Destination Beirut’. Een project met kunst, dans en muziekvoorstellingen.

De stad ná de media-aandacht

Nu de eerste maanden ná explosie voorbij zijn, en de media-aandacht verdwijnt, dringt pas echt door welke ramp de stad is overkomen. Daarnaast maakt de pandemie de situatie alleen maar erger. Noodhulp voor het herstellen van huizen en voedselvoorziening kwam vooral vanuit het buitenland. In zo’n eerste fase na een ramp is dat heel belangrijk, om de basisstabiliteit te herstellen, maar hoe gaat het nu verder?

H2H komt met een plan

Hearttohard (H2H) is een internationaal platform voor kunst voor sociale transformatie, met als doel kunst en performance te gebruiken om de mensen te raken. In januari ’21 gaat de oprichter van H2H, dr. Marloes van Houten naar Libanon.

In Libanon zal H2H:

  1. Een optreden met dans, muziek en poëzie opgevoerd in Beiroet en omgeving. Choreografie door Ahmad Joudeh, uitgevoerd door Marloes van Houten, muziek van verschillende Libanese musici. De voorstelling zal daarnaast gefilmd worden zodat online publiek ook toegang heeft.
  2. Angst/stress release workshops & training voor trainers over trauma therapie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van beweging, muziek en beeldende kunst.

In deze link zie je een overzicht van het project gegeven op de website van Marloes van Houten.

Om het project van de grond te krijgen, is er een crowdfunding gestart en roept de organisatie betrokkenen op om een bijdrage te leveren. Zo zijn er diverse manieren om te ondersteunen, zoals financiële partner worden, je tijd/expertise inzetten voor het project, een kaartje kopen voor een van de creatieve benefiet activiteiten, je vlieg- of hotel punten doneren, etcetera. Via deze crowdfundingpagina is een filmpje te zien over Destination Beirut.

Bekijk het Instagram account van Marloes!

Meer inspiratie